Početna / DRUŠTVO / Održan sastanak sa EPS-om u vezi čišćenja elektro mreže

Održan sastanak sa EPS-om u vezi čišćenja elektro mreže

U kabinetu predsednika opštine Medveđa održan je sastanak sa predstavnicima EPS-a, sa ciljem rešavanja dugogodišnjeg problema sa prekidima električne energije na teritoriji opštine Medveđa.
Sastanku ispred Elektroprivrede Srbije iz Leskovca prisustvovao je Miroslav Dočić, direktor ogranka Leskovca i Saša Anđelković, zatim Ljiljana Golubović rukovodilac tehničkog centra pogona EPS-a iz Lebana i Žarko Đorđević, šef ogranka Elektrodistribucije iz Medveđe.

Zbog sve učestalijih ispada električne energije u velikom broju mesnih zajednica u Medveđi, posebno izraženih u poslednjih par meseci na 10-okilovatnom pravcu „Tulare“, koji se nalazi uz samu administrativnu liniju sa KiM, odnosno u mesnim zajednicama Čokotin, Bogunovac, Tulare, Gubavce, Brajina, Medevce, Poroštica, Mrkonje, Petrilje, Vrapce, Maćedonce, Borovac i Svirce, krajnji korisnici konstantno imaju prekide u napajanju električne energije. Pored ovog „Tularskog“ pravca, i meštani ostalih mesnih zajednica se žale da dolazi do čestog nestanka struje. Tim povodom je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, inicirao sastanak sa predstavnicima EPS-a, kako bi nastali problem što hitnije rešili.
„Kvarovi su proizrokovani uglavnom šumskim rastinjem koje nije posečeno ispod trasa dalekovoda, kao i čestim probojem visokonaponskih izolatora na delu trase gde ima dotrajalih drvenih stubova. Kako je područje opštine Medveđa prostorno veliko i mreža razgranata, šumovit je kraj a kuće razuđene, sve je to imalo za uticaja da dođe do ovog problema“ predočio je problem Žarko Đorđević.
Obzirom da poslovnica u Medveđi nije u mogućnosti da svojim raspoloživim sredstvima (broj zaposlenih, dotrajala terenska vozila i oprema) nije u mogućnosti da sanira sve ove probleme, predsednik opštine Medveđa uputio je dopis Ministarstvu energetike i rudarstva, gospodinu ministru Aleksandru Antiću, kao i Miloradu Grčiću, direktoru JP Elektroprivreda Srbije.

Zaključeno je na sastanku da je neophodno preduzeti sledeće mere: u toku sledeće nedelje početi sa čišćenjem rastinja koje ometa mrežu, nabaviti novi rastavljač i popraviti postojeća dva, i na Tularskom pravcu zameniti dotrajale drvene stubove.
Sa predstavnicima EPS-a govorilo se o alternativnom napajanju, tkz. prstenasto napajanje kojim bi se osiguralo snabdevanje opštine Medveđe električnom energijom. To je strateški bitno za Medveđu, čime bi se drugi pravac tj. linija od Klajića ka Medveđi nastavila, i građani opštine Medveđa imali alternativno napajanje“- rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Pogledaj takodje

Održana promocija knjige o kulturi Brestovca

Sinoć je pred prepunom salom brestovačke osnovne škole održana promocija dugo pripremane knjige ,,Od diletantske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *