Održan peti Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i pića

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na platou ispred Šop Đokićeve kuće danas je održan peti po redu Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i pića, u organizaciji Regionalne privredne komore Leskovac, Turističke organizacije Leskovac i uz pokroviteljstvo grada.

 

Svoje proizvode poput ajvara, džemova, sireva, meda, rakija, predstavilo je 45 izlagača sa čitavog juga Srbije. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je kazao da je Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i pića odlična prilika da promovišemo bogatstvo mirisa i ukusa našeg kraja, baš u ovo doba godine kada nema kuće koja ne miriše na papriku i ovaj specijalitet.

– Ovi proizvodi su naša tradicija. I dalje se prave po recepturi naših baka, s tim što smo zaštitom ajvara kao leskovačkog brenda uspeli da ovaj svojevrsni delikates podignemo na još viši nivo i višestruko povećamo plasman našeg ajvara na svetske trpeze, rekao je Cvetanović.

Predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović rekao je da je zahvaljujući sertifikaciji i brendiranju leskovačkog ajvara plasman ovog proizvoda višestruko povećan, pa se danas proizvede oko milion tegli ajvara godišnje. On je takođe rekao da je Leskovac jedini grad u Srbiji koji ima dva brenda ali da može i treba da ima mnogo više i da će to biti jedan od zadataka Regionalne privredne komore u narednom periodu.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdnevnikjuga.dnevnilist%2Fvideos%2F536569366538671%2F&show_text=0&width=400″ width=”400″ height=”400″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Check Also

U Biblioteci održan čas o sećanju na stradanje u Drugom svetskom ratu

U susret Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *