Početna / GRADOVI / Leskovac / Odbornici opozicije predlažu da se na dnevnom redu Skupštine Grada ne nađe novi Poslovnik

Odbornici opozicije predlažu da se na dnevnom redu Skupštine Grada ne nađe novi Poslovnik

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Leskovac uputili su zahtev da se u dnevni red sednice 26. decembra ne uvrsti Predlog Poslovnika.

U „Mišljenju“ dostavljenom medijima koji predstavlja zahtev Skupštini grada Leskovac se navodi:

-Odborničke grupe u Skupštini Grada Leskovca „Za Leskovac Zajedno“, „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma“ i „Za pravedni Leskovac-Demokratska stranka“ smatraju da odbor za normativna akta nije ispunio osnovne zadatke koje je svojom odlukom Skupština Grada pred njega postavila, a odnose se na povećanje transparentnosti Skupštine i približavanje odbornika svom biračkom telu. U procesu izrade Nacrta Poslovnika navedene odborničke grupe nisu konsultovane. Odbor za normativna akta je imao 15 meseci da sačini novi nacrt poslovnika, dok su predsednici odborničkih grupa dobili nacrt novog poslovnika tek 19. decembra 2018.godine, uz ostavljeni rok od 2 dana da daju svoje mišljenje o nacrtu novog Poslovnika. Mišljenje navedenih odborničkih grupa, bazirano na kratkoj analizi nacrta novog Poslovnika, je da je nacrt novog Poslovnika neustavan, nezakonit i nestatutaran, sačinjen protivno zadatku iz odluke Skupštine Grada, kao i da su pojedine odredbe nacrta novog Poslovnika kontradiktorne, a pre svega protivne zdravom razumu. Na osnovu napred navedenog, navedene odborničke grupe PREDLAŽU da se ovakav nacrt poslovnika ne stavlja u skupštinsku proceduru za njegovo usvajanje – navodi se u saopštenju naslovljenom sa „Mišljenje“ tri odborničke grupe koje je overeno pečatima Jedinstvene Srbije, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke.

Pogledaj takodje

Leskovačka policija prilikom pretresa stana pronašla 176 grama marihuane

Policijska uprava Leskovac Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su V. M. (21) iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *