Početna / DOGAĐAJI / Od danas nova usluga MUP-a: Dostavljanje vozačke dozvole na kućnu adresu

Od danas nova usluga MUP-a: Dostavljanje vozačke dozvole na kućnu adresu

Građani se od danas mogu na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, koji počinje da se primenjuje od danas, 1. jula 2019. godine, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole, opredeli da mu se ista dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP „Pošta Srbije“, a građanin pomenutom preduzeću plaća troškove dostave u iznosu od 117 dinara prilikom uručenja.

Građanin je u obavezi da nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole JP „Pošta Srbije“ dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme.

Da podsetimo, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a.

Pogledaj takodje

Zbog kvara danas bez vode jedna gradska ulica i jedno selo

Zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo je do prekida u vodosnabdevanju u naselju Donje Sinkovce. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *