Početna / Opštine / Bujanovac / Od 2. septembra anketiranje građana Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Bojnika…

Od 2. septembra anketiranje građana Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Bojnika…

MICS (Multiple Indicator Cluster Surveys) predstavlja istraživački program koji, na globalnom nivou, priprema UNICEF u saradnji sa različitim agencijama Ujedinjenih nacija. Istraživanje se sprovodi u saradnji sa nacionalnim statistikama u petogodišnjoj dinamici.

Ovo je šesti ciklus MICS-a u Srbiji i istraživanje će biti sprovedeno u periodu od 2. septembra do 10. novembra 2019. godine u Nišu, Leskovcu, Vranju, Lebanu, Bojniku, Vlasotincu …

Ovim istraživanjem se prikupljaju različiti pokazatelji o položaju, pre svega, žena i dece, zatim o položaju porodica, položaju marginalizovanih grupa stanovništva itd.

MICS predstavlja jedini izvor podataka za mnoge indikatore koji se odnose na zaštitu deteta, obrazovanje u ranom detinjstvu (pohađanje predškolskih ustanova), imunizaciju (vakcinacija dece), opšte obrazovanje, obrazovanje romske populacije, zatim na zdravlje populacije, navike u ishrani itd.

Cilj ovog istraživanja je da se pomogne u obezbeđivanju pokazatelja koji ne postoje u administrativnim izvorima i podacima iz drugih istraživanja.

Svi podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici, prikupljeni podaci su službena tajna i objavljuju se isključivo u zbirnom (agregiranom) obliku.

Istraživanje se sprovodi kroz zajedničku saradnju EU Delegacije u Srbiji, UNFP-a, UNICEF-a i RZS-a.

Pogledaj takodje

Na platou ispred opštine u Vlasotincu postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvom

Na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, JKP Vodovod postavio je dva rezervoara zapremine od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *