Početna / DRUŠTVO / Obeležen zvaničan kraj projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“

Obeležen zvaničan kraj projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“

U romskom naselju „Jablanica“ u Lebanu juče je zvanično obeležen kraj projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“.

Opština Lebane omogućila je realizaciju ovog projekta ozakonjenjem objekata ovog naselja, kao i obezbeđivanjem lokacije za izgradnju sportskog igrališta kome je pokazala visok stepen odgovornosti za rešavanje izazova, potrebe građana i pokazala primer drugima kako se na najbolji način koriste sredstva.

Projekat je finansirala Evropska Unija, sufinansirala Republika Srbija, realizovalo ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo finansija- sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, a na terenu sprovela organizacija „Help” i opština Lebane. Rekonstruisano je 8 objekata sa 38 stambenih jedinica u naselju „Jablanica“ čime su obezbeđeni minimalni sanitarni uslovi za normalan i dostojanstven život 38 porodica ovog naselja.

Kako je kazao Zoran Lakićević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, „Opština Lebane pokazala je kako se na najbolji način mogu koristiti sredstva Evropske unije“.

Ukupna vrednost izvedenih radova je 150,000.00 evra.

Pored toga u okviru projekta izgrađeno je i sportskog dečije igralište ukupne vrednosti 14,700.00 evra.

Pogledaj takodje

Obeležavanje Gradske slave završeno rezanjem slavskog kolača u Svečanoj ali Grada Leskovca

Svečano obeležavanje slave završeno je obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca, nakon čega …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *