Početna / DRUŠTVO / Obeležen Svetski dan hrane i Nacionalna nedelja dojenja

Obeležen Svetski dan hrane i Nacionalna nedelja dojenja

 

 

U Zavodu za javno zdravlje obeležena je završna manifestacija dve kampanje povodom Nacionalne nedelje dojenja „Dojenje-temelj života“ i Svetskog dana hrane „Pravilna ishrana-ulaganje u budućnost“.

„Centar za promociju zdravlja ZZJZ obeležava ove kampanje mnogobrojnim promotivnim aktivnostima kao i nagradnim konkursima , koji kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiču zdravstveno vaspitni rad koji prati i izradu radova. Današ će se u našoj ustanovi promovisati najbolji likovni i literarni radovi na okružnom nivou, a nakon manifestacije biće prosleđeni IZJZ Srbija, kojim stiču pravo učešća i izbora na republičkom nivou“ rekla je V.d. ZZJZ Aleksandra Nikolić.

Načelnica centra za promociju zdravlja prim.dr Vanja Ilić istakla je da se svake godine u 150 zemalja širom sveta organizuje veliki broj događaja od maratona preko izložbi,konkursa, predstava, takmičenja a sve sa ciljem obeležavanja Svetskog dana hrane.

„U Srbiji se 16. oktobar -Svetski dan hrane obeležava od 2001.godine uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije . Ove godine Svetski dan hrane se obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana-ulaganje u budućnost“ sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu. “

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *