Početna / DRUŠTVO / Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga ove godine imalo je čast da bude domaćin centralne republičke svečanosti povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara i da ugosti preko 250 zdravstvenih poslenika iz cele zemlje.

Na svečanoj akademiji u Domu vojske u Vranju, brojne zvanice i kolege pozdravio je i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. On je izrazio ogromno zadovoljstvo što je naš grad domaćin ovakvog skupa od nacionalnog značaja. Upoznao je goste najpre sa našim kulturnim nasleđem, izdvojivši vranjsku gradsku pesmu i vranjsku kuhinju kao brendove po kojima smo poznati.

,, Što se tiče zdravstvenog sistema, lokalna samouprava nastoji da na sve moguće načine poveća broj lekara i medicinskog osoblja i na taj način omogući adekvatnu zdravstvenu zaštitu građanima. Osim toga trudimo se da poboljšamo i uslove rada zdravstvenim radnicima. Vrhunac tih napora je otvaranje novog hirurškog bloka, ali nećemo tu stati,“ naglasio je gradonačelnik Milenković. Dodao je da je ove godine u planu zapošljavanje određenog broja medicinskih sestara i tehničara.

Na svečanosti su najboljima uručene nagrade, kao i zlatne i srebrne značke Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije. Svečanosti su prisustvovali Radmila Ugrica, direktorka Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, zatim Dragica Milenković, potpredsednica Saveza zdravstvenih radnika Srbije, Marija Gošović, predsednik Društva sestara ovog saveza, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, brojne zvanice, direktori zdravstvenih ustanova sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i direktori i nagrađeni učenici i studenti srednjih, visokih medicinskih škola iz Srbije sa profesorima, te gosti iz Prokuplja, Jagodine, Trstenika, Niša, Leskovca.

U programu su nastupili učenici vranjske Gimnazije, Ivana Tasić, Dragan Stanković i Slobodan Cobi Jovanović.

Pogledaj takodje

Deset nezaposlenih žena dobilo sertifikate za obavljanje poslova gerontodomaćice

Nakon uspešno završene obuke za gerontodomaćice, Filijala Leskovac NSZ danas je organizovala dodelu sertifikata nezaposlenim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *