Početna / DRUŠTVO / Obeležen Dan Vojske Srbije

Obeležen Dan Vojske Srbije

Povodom obeležavanja 23. aprila – Dana Vojske Srbije u kasarni ,,Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju organizovana je svečanost, kojoj je u ime gradskog rukovodstva prisustvovao zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Tom prilikom,  komandant 4. brigade Kopnene vojske general Slobodan Stopa istakao je da Vojska Srbije proslavlja svoj praznik u znak sećanja na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

,,Danas sa ponosom ističem da smo u periodu između dva praznika predano i vredno radili i ostvarili zapažene rezultate. To potvrđuje da Srbija u vojsci ima pouzdanu, jaku, visoko obučenu i osposobljenu jedinicu spremnu da u svakom trenutku ispuni sve poverene zadatke u sve tri misije – zaštiti svoje države i svog naroda, doprinosu mira u svetu i pomoći stanovništvu, kad god i gde zatreba“, naglasio je general Stopa. Na kraju svečanosti uručena su unapređenja vojnicima i oficirima, kao i zahvalnice i nagrade pojedincima. 

Pogledaj takodje

Još 3 osobe preminule, Korona do sada odnela 31 život – Potvrđeno 111 novih slučajeva, ukupno zaražena 1.171 osoba

Od posledica Korona virusa u protekla 24 časa preminule su 3 osobe, saopšteno je na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *