Početna / EKONOMIJA / NSZ podelio ugovore za otpočinjanje programa stručne prakse

NSZ podelio ugovore za otpočinjanje programa stručne prakse

Četrdesettroje nezaposlenih Leskovčana, uskoro će započeti stručnu praksu kod 38 poslodavaca, a njihove prve korake u realnom radnom okruženju, finansiraće Nacionalna služba za zapošljavanje. Praktikantima i predstavnicima preduzeća, agencija i ustanova u kojima će raditi, danas su uručeni ugovori.

Interesovanje poslodavaca iz Leskovca za konkurs kojim Nacionalna služba za zapošljavanje, finansira stručnu praksu nezaposlenih lica, uvek je veliko, a kvota, koju je, u raspodeli sredstava dobila leskovačka filijala, nije mala:

–   Planiramo da u toku aprila, od maksimalne kvote koja ove godine iznosi 266 lica, iskoristimo bar polovinu. Radi se o ukupnom iznosu od 57 miliona dinara, a danas je ugovore dobila prva grupa nezaposlenih i poslodavaca. Nadam se da će jedni iskoristiti priliku da steknu praktična znanja i ovladaju odredjenim znanjima i veštinama, a drugima da dodju do kvalitetnih kadrova, koje će kasnije moći da prevedu u stalni radni odnos, reči su direktora, Dejana Stankovića.

Ovogodišnji konkurs je, kaže Stanković, Bojnik, Lebane i Medveđu izdvojio kao devastirane opštine, pa su tamo privatni i javni sektor statusno izjednačeni.

–  Što se tiče zanimanja, za angažovanje praktikanata, uglavnom su bile zainteresovane advokatske kancelarije, slede privatni domovi zdravlja, odnosno ordinacije i mabulante, a od javnih službi, to su institucije iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i pravosudja.Veliki broj lica biće angažovan u nastavi, u osnovnim i srednjim školama.

Ovo je samo prvi krug poslodavaca i aplikanata, a do kraja aprila i tokom narednih meseci, sticanje praktičnih znanja kod poznatog poslodavca, Nacionalna služba za zapošljavanje, ugovorno će regulisati i za ostatak  prijavljenih sa svoje evidencije.

S.Ć.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 4 nova slučaja Korona virusa, u Covid bolnici 35 pacijenata

U Leskovcu su u poslednja 24 časa potvrđena 4 nova slučaja Korona virusa, saznaje Dnevnik …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *