Home / GRADOVI / Leskovac / NS:Ugovor sa Bauwesenom da se raskine i angažuje drugi izvođač radova
hotel bell

NS:Ugovor sa Bauwesenom da se raskine i angažuje drugi izvođač radova

Narodna stranka traži da se saradnja sa preduzećem angažovanim na rekonstrukciji trga prekine, raspiše novi tender i angažuje drugi izvodjač

Predsednik Gradskog odbora, Jovica Stanković, istakao je da Narodna stranka nikada nije bila protiv izgradnje trga, već je negodovala zbog uništavanja zelenila, seče drveća i izmeštanja spomenika Tomi Zdravkoviću.

-Upozoravali smo na činjenicu da je firma kojoj su povereni poslovi, na “crnoj listi“ Ministarstva za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu, zbog duga od 102 miliona dinara. Pitali smo kako je ona mogla da učestvuje na tenderu i još bude jedini ponuđač, ali odgovori nisu nikada stigli. Ova firma je, kao što se zna, dobila različite kapitalne projekte širom Srbije.

Stanković je dodao kako je čudno da se baš kod tih, milione evra vrednih poslova, pojavljuje često samo jedna firma.

-Kao po pravilu se sve investicije finansirane iz lokalnog ili republičkog budžeta pretvore u “Skadar na Bojani“, a samo u Leskovcu ih je,poslednjih godina bilo nekoliko: od škole “Josif Kostić“, do gradskog trga. Postoji li odgovornost izvođača da ispoštuju ugovore, posebno kad su u pitanju rokovi, zapitao se potpredsednik Gradskog odbora, Dragan Stošić.

Zbog svega napred rečenog, Narodna stranka je od gradskog rukovodstva zatražila da sa izvođačem radova na rekonstrukciji trga raskine ugovor, ali ne usmeno, kako je to sa istom firmom uradio Niš, već na pravi način, da se ponovo raspiše tender i posao poveri drugom preduzeću.

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also

Na gradskom trgu žurka za male maturante! Cvetanović poručio: Vredno radite, a mi ćemo obezbediti da vas sunce najlepše greje

Na gradskom trgu u Leskovcu, lokalna samouprava organizovala je žurku za male maturante a ovom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.