Novoosnovano udruženje ”Leskovačka akcija”delovaće u oblasti ekologije i koncepta održivog razvoja

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Grupa inženjera, lingvista, preduzetnika, pravnika, lekara, arhitekata i sociologa, osnovala je Udruženje i sebi postavila ciljeve u nekoliko oblasti, kaže se u saopštenju

Danas u gradovima živi 3,5 milijarde ljudi, što čini oko 50 odsto svetske populacije. Procene su da će, do 2040. godine u urbanim sredinama živeti dodatne 2-2,5 milijarde, što će činiti oko 70 odsto svetskog stanovništva. Zbog toga mnogi gradovi, kako bi očuvali svoje okruženje i prirodu, pristupaju konceptu pametnih gradova. Leskovac bi trebalo da bude jedan od njih.

Svedoci smo ubrzanog nestajanja zelenih površina, nekontrolisane gradnje koja izaziva promenu mikroklime, sve većeg zagađenja vazduha i zemljišta, saobraćajnog haosa, neprihvatljivog stepena buke, postrojenja koja bez prečišćavanja izbacuju otrovne materije u naše reke, neadekvatnog upravljanja komunalnim otpadom. Sve ovo ima negativan uticaj, ne samo na naš grad, već i na sela i prirodu oko njega.

Svaka generacija ima pravo da uredi svoje okruženje prema svojim potrebama i mogućnostima, ali uz obavezu da narednim pokolenjima ostavi obogaćen, a ne upropašćen prostor. Upravo u tom pravcu će Udruženje ”Leskovačka akcija” usmeriti svoje delovanje, ističe se u saopštenju.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *