Novi sportski teren i kutak za decu i roditelje umesto deponije

U Mesnoj zajednici „Moše Pijade“ kod kafane „Vidik“ u Leskovcu, na mestu gde se do nedavno nalazila velika divlja deponija, sredstvima grada, izgrađen je novi sportski teren sa dečijim igralištem.

 

Ova investicija vredna je 4,5 miliona dinara, a radove je izvela firma „Pionir“ iz Vlasotinca.

Izgradnjom ovog sportskog terena, napravili smo prostor, na kome će veliki broj dece i mladih iz ovog naselja, moći da se druži i bavi sportom, jer težimo ka tome da među njima promovišemo zdrave stilove života, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, prilikom današnjeg obilaska te lokacije. Ideja o izgradnji terena na ovom mestu, javila nam se tokom akcije uklanjanja divlje deponije, koja je, osim nehigijenskog okruženja, stvarala i veoma ružnu sliku ovog prostora, rekao je gradonačelnik.

– Prisustvo predstavnika lokalne samouprave prilikom akcija čišćenja grada zbog toga je veoma značajno, i pruža priliku da se dođe do novih projekata i ideja i sagledaju sve mogućnosti dodatnog uređenja mnogih gradskih lokacija, dodao je Cvetanović. Izgradnjom terena, sprečili smo da se na ovom mestu ponovo gomila otpad i pritom smo uradili nešto veoma korisno za sve stanovnike ovog dela grada, izjavio je gradonačelnik.

Zahvaljujući projektu kompanije Koka Kola, Mesna zajednica „Moša Pijade“ dobila je i mini fitnes centar, a njegovu izgradnju je, adaptacijom prostora, podržao i Grad Leskovac, a uređene su i prilazne staze dečijem „Nivea“ igralištu na Hisaru. Otvoren je i dečiji vrtić, u sklopu ove mesne zajednice, izjavio je gradonačelnik, podsećajući na to da je u ovom naselju realizovano i nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

U želji da spojimo lebanski i bojnički put, asfaltirali smo deo ulice Kosovskih junaka, za šta je izdvojeno 14 miliona dinara, a završen je i deo ulice Obrena Kovačevića. Takođe, privode se kraju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Mare Đorđević, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da će se sa ulaganjima, podjednako, u svim delovima grada nastaviti i ubuduće.

Sportski teren u MZ “Moša Pijade” nalazi se u uvali i samim tim ima prirodnu barijeru koja sprečava decu da lako izađu na ulicu. U nekom daljem periodu, možemo planirati i postavljanje tribina sa leve strane terena, jer za to ima prostornih mogućnosti, rekao je direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Bojan Tojaga. Ovaj teren jedan je od 14, koje je ALER izgradio u okviru Programa podrške razvoju sporta od 2014. godine do danas. Za tu namenu, ukupno je izdvojeno 40 miliona dinara. Najveći deo sredstava izdvojen je iz gradske kase, a projekte je finansijski pomogla kompanija Zdravlje Aktavis.

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informatora

U Leskovcu je danas predstavljen novi broj stranačkog glasnika SNS -Informator, kojeg je našim sugrađanima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *