hotel bell

Novi HELP-ov konkurs u Leskovcu- Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa

U ponedeljak, 4. septembra 2023. godine, u 11:00 časova, biće održana Helpova prezentacija projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ za sve zainteresovane sa prebivalištem na teritoriji Grada Leskovca, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Pozivaju se sva zainteresovana lica da prisustvuju prezentaciji, čuju detaljne informacije i projektu, procedurama i kriterijumima selekcije, kao i da preuzmu prijavne formulare.
Na konkurs mogu da se prijave zainteresovana, nezaposlena lica, a prvenstvo imaju teže zapošljive kategorije stanovništva (žene, mladi, osobe sa invaliditetom, manjinske grupe, seoska domaćinstva, višečlane porodice, dugoročno nezaposlena lica).

U ovoj fazi projekta biće podržano još najmanje 12 mikro i malih biznisa, kroz samozapošljavanje i zapošljavanje, grantovima i to 10 mikro biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2,000 evra i dva mala biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 3,600 evra. Podrška uključuje i organizaciju motivacionih radionica, organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika, organizaciju studijskih poseta na teritoriji Srbije, usluge poslovnog mentoringa.

Svi termini prezentacija u Leskovcu:
Ponedeljak, 4. sep 2023. godine, 11 časova – Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, Leskovac
Sreda, 6. sep 2023. godine, 11 časova – Dom kulture, Brestovac
Petak, 8. sep 2023. godine, 11 časova – Dom kulture Grdelica
Ponedeljak, 11. sep 2023. godine, 11 časova – Dom kulture Vučje
Sreda, 13. sep 2023. godine, 11 časova – Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, Leskovac

Projekat, ukupne vrednosti 2,8 miliona evra „Pomoć zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ koji finansira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine, sprovodi nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe od jula 2021. do kraja juna 2025. godine u 16 gradova i opština u Srbiji.
Vrednost investicije tokom dve jednogodišnje faze u Leskovcu iznosi 148,000 evra dok je učešće Grada 42,732 EUR. Za dodatne informacije i pitanja možete pozvati nadležnu kancelariju Helpa na broj telefona 018 25 28 22 ili Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Grada Leskovca (zgrada „Osmospratnice“) na broj telefona 016 21 69 61.

Check Also

Izađi mi na teglu i ove godine u Brestovcu

I ove godine Brestovac je domacin nacionalnog karavana ,, Izadji mi na teglu”u subotu 30.septembra. …

Оставите одговор