Home / DRUŠTVO / Nenad Zdravković: Socijalne karte su neophodnost i pokrenućemo njihovu izradu čim dođemo na vlast
hotel bell

Nenad Zdravković: Socijalne karte su neophodnost i pokrenućemo njihovu izradu čim dođemo na vlast

Pokretanje postupka izrade socijalnih karti po hitnom postupku, biće jedan od prioritetnih zadataka Grupe građana “Za Leskovac zajedno“, kada preuzme vlast u Leskovcu, jer ne mogu svi građani jednako da ponesu breme poskupljenja i visokih cena

Dok jedan deo građana jedva sastavlja kraj s krajem i ne može da kupi ni osnovne namirnice, postoji kategorija onih koji su za kratko vreme višestruko uvećali svoje imovinsko stanje, istaknuto je na press konferenciji.

– Inflacija će uskoro dostići 14 procenata, jer je sve poskupelo. Stalno nas obaveštavaju da živimo u zemlji “ekonomskog tigra“, ali je stvarnost drugačija. Ako napravimo poređenje sa cenama goriva u Nemačkoj, recimo, vidimo da je ono tamo jeftinije za 20-ak dinara, dok je prosečna plata neuporedivo veća. Evo, u Leskovcu će grejanje poskupeti za 35 posto, a pitam se da li to znači da prošlogodišnji gubitak “Toplane“ od 29 miliona, sada treba da nadoknade građani, rekao je Nemanja Stanković.

Izrada socijalnih karata je neophodnost, ako želimo da živimo u pravednijem društvu, koje sagledava i razume potrebe i mogućnosti svih građana, zaključio je Nenad Zdravković.

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор