Home / DOGAĐAJI / Narodni muzej Leskovac primer dobre prakse na konfernciji „Vaspitavati kulturom“
hotel bell

Narodni muzej Leskovac primer dobre prakse na konfernciji „Vaspitavati kulturom“

Tokom 24. – 25. juna u Beogradu je, u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, BAZAARTA, Centra za dramu i edukaciju u umetnosti CEDEU i Malog pozorišta „Duško Radović“, organizovana peta po redu konferencija „Vaspitavati kulturom“ na temu „Ka društvu u kom su vrednosti važne“.

Na konferenciji se razgovalo o potrebi za saradnjom kulture i prosvete u prevazilaženju krize vrednosti u društvu. Kao primer dobre prakse u oblasti vaspitanja kulturom kroz kulturno nasleđe prikazane su aktivnosti muzeja u Leskovcu, Kikindi, Smederevu i Prokuplju.

Narodni muzej u Leskovcu predstavio se projektom Dečjeg muzejona, kao posebnog dečjeg kutka u muzeju u kome deca mogu na interesantan i kreativan način da saznaju o kulturnom nasleđu našeg kraja. Zbog ovog, ali i zbog velikog broja edukativno-zabavnih radionica za decu koje ova ustanova organizuje, sa posebnim naglaskom na inkluzivne, Narodni muzej u Leskovcu je, na pomenutoj konferenciji, predstavljen kao primer dobre prakse koji treba slediti.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *