hotel bell

Narodni muzej Leskovac primer dobre prakse na konfernciji “Vaspitavati kulturom”

Tokom 24. – 25. juna u Beogradu je, u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, BAZAARTA, Centra za dramu i edukaciju u umetnosti CEDEU i Malog pozorišta „Duško Radović“, organizovana peta po redu konferencija „Vaspitavati kulturom“ na temu „Ka društvu u kom su vrednosti važne“.

Na konferenciji se razgovalo o potrebi za saradnjom kulture i prosvete u prevazilaženju krize vrednosti u društvu. Kao primer dobre prakse u oblasti vaspitanja kulturom kroz kulturno nasleđe prikazane su aktivnosti muzeja u Leskovcu, Kikindi, Smederevu i Prokuplju.

Narodni muzej u Leskovcu predstavio se projektom Dečjeg muzejona, kao posebnog dečjeg kutka u muzeju u kome deca mogu na interesantan i kreativan način da saznaju o kulturnom nasleđu našeg kraja. Zbog ovog, ali i zbog velikog broja edukativno-zabavnih radionica za decu koje ova ustanova organizuje, sa posebnim naglaskom na inkluzivne, Narodni muzej u Leskovcu je, na pomenutoj konferenciji, predstavljen kao primer dobre prakse koji treba slediti.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор