Početna / DRUŠTVO / Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ i Muzička škola „Stanislav Binički“organizovale zajednički koncert

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ i Muzička škola „Stanislav Binički“organizovale zajednički koncert

U godini jubileja,pola veka od pokretanja akcije “Dobro došli, prvaci“ leskovačka biblioteka je već realizovala brojne aktivnosti, poput stalne izložbe, druženja sa dečjim pesnicima, likovnih radionica. Najnovija u nizu akcija kojima se podseća na lepu tradiciju besplatnog učlanjenja najmladjih školaraca, organizovana je u saradnji sa Muzičkom školom “Stanislav Binički“.

Za učenike muzičke škole, iako su nastupali pred najmlađim sugrađanima, današnji koncert bio je još jedna prilika da pokažu virtuoznost i muzikalnost, a prvaci su, verovatno prvi put suočeni sa živom prezentacijom klasične muzike, netremice slušali i gledali starije drugare. Nisu izostali ni aplauzi, a pojedinim mališanima se činilo da bi i sami mogli da se oprobaju u sviranju pojedinih instrumenata. Ovakva druženja i imaju za cilj da kod najmladjih podstaknu želju za bavljenje muzikom.

– U okviru promocije Muzičke škole “Stanislav Binički“, redovno obilazimo osnovne škole i prvake, odnosno đake drugog razreda pozivamo da upišu i muzičku, a danas smo imali divnu priliku da im se predstavimo na najbolji način. Najmladji su danas mogli da se upoznaju sa različitim instrumentima, da pogledaju izbliza i njih i izvođače, da pitaju. Neka deca već imaju iskustva preko starije braće i sestara, ali su generalno, svi bili pažljivi i sigurna sam da su poneli lepe utiske. Ovo je najbolja promocija muzičke škole i najbolji način za povezivanje sa decom, smatra Dragana Mitić, pomoćnica direktorke Škole “Stanislav Binički“.

Ona dodaje da se na ovakav način deca i muzički edukuju, te da se, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa bibliotekom, od skora u prostorijama Čitaonice, nalazi jedan naštimovani pijanino, koji će učenici muzičke škole koristiti za interne časove, ali i nastupe na manifestacijama poput današnje.

–   Ponosni smo na kontinuiranu saradnju sa muzičkom školom i ovo prijateljstvo negujemo, želeći da potraje još dugo. Da je reč o jednom kvalitetnom obrazovnom kolektivu, potvrđuje i jučerašnja Oktobarska nagrada, te koristim ovu priliku da direktorki i kolektivu čestitam na priznanju. Danas smo u goste pozvali jedno odeljenje škole “Svetozar Marković“, a tu su nam i predškolci, naši budući čitaoci. Medju njima je i verovatno budućih đaka muzičke škole, pa se radujem zbog ovakvih druženja, istakla je direktorka biblioteke, Vesna Ilić.

Najmlađa publika, mogla je danas da uživa u nastupu učenika Muzičke škole “Stanisalv Binički“ sa odseka violončelo, flauta, klavir i harmonika.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *