Početna / KULTURA / Najnagrađivanija leskovačka slikarka Jovana Mitić Shelmerdine, svoje radove predstavlja online u Londonu i Majdanpeku
Dionis Restoran Leskovac

Najnagrađivanija leskovačka slikarka Jovana Mitić Shelmerdine, svoje radove predstavlja online u Londonu i Majdanpeku

Leskovačka akademska slikarka Jovana Mitić Shelmerdine učestvuje sa svojim radovima na dve internacionalne izložbe. Radi se o izložbi u Londonu, „Moment of Silence“ i međunarodnoj izložbi „Bele noći 2020 „, u organizaciji MajdanArta. 

Londonska onlajn izložba je posvećena borbi protiv rasizma a vezano za nedavne događaje širom sveta i posebno Americi, te kako umetnici vide, osećaju i kako mogu dati svoj doprinos u borbi protiv rasizma u svetu. Izložbu organizuje galerija „The Arts Project“ u sklopu St Pancras bolnice u Londonu a sve njihove izložbe uglavnom imaju tematiku vezano za sociološke i društvene, zdravstvene probleme današnjice. Izložba je žiriranog tipa a kustos je Piter Herbert. Jovana učestvuje sa svoje dve fotografije. 

Druga izložba pod nazivom „Bele noći 2020“ je u organizaciji Udruženja za umetnost, kulturu i turizam „MajdanArt“, Opštine Majdanpek koja već 20 godina organizuje Internacionalnu izložbu minijatura sa ogromnim uspehom. Ove godine, zbog novonastale situacije sa Covid19 virusom,  izložba minijatura nije organizovana te su organizatori otvorili javni poziv za onlajn izložbu malo drugačijeg tipa. Mitić Shelmerdine je prošla selekciju i učestvuje sa kolažom „Ad infinitum (ne) svesne deprivacije života“.

Jovana Mitić Shelmerdine (prim. prev. Šelmerdin) je član ULUPUDS-a i jedna od naj nagrađivanijih Leskovačkih slikara. Sa njenih 35 godina, dobitnica je čak 17 nagrada za slikarstvo i grafiku kako kod nas tako i u svetu. Izlagala je na preko 170 grupnih izložbi i to u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji i Sloveniji. 

Pogledaj takodje

Uhapšen osumnjičeni da je glavom udario žensku osobu u leskovačkom kafiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu identifikovali su i uhapsili M. J. (1982) iz Leskovca …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *