Home / DRUŠTVO / Nagrađeni najbolji na Balkanskoj smotri mladih strip autora
hotel bell

Nagrađeni najbolji na Balkanskoj smotri mladih strip autora

Na 23. Balkanskoj smotri mladih strip autora žiri je plaketu za najboljeg mladog strip crtača dodelio Stefanu Nikolovskom (Severna Makedonija), a diplome Emreu Somnezu (Turska) i Marku Serafimoviću. Plaketa za najboljeg ilustratora pripala je Darku Stojanoviću, a diplome Aleksi Drageljeviću i Nataši Kourti (Grčka). Plaketu najbolji strip scenarista dobio je Jan Škrinjar (Hrvatska), a diplome Maja Stojanović Zmaja i Bojan Zavišan. Plaketa za najboljeg strip teoretičara ide u ruke Zdravka Genova (Bugarska), a diploma Nikoli Taskoviću. Najbolji debitanti su Nikola Lakić i Vanja Vidojević. Nagrade Prijatelj stipa dobili su Vladimir Šagadin (Hrvatska) i Danilo Kocić.

U okviru Balkanske smotre mladih strip autora otvorena je i jedinstvena izložba „Balkanski ženski strip: Izbor“, koja okuplja strip autorke iz čitavog regiona: Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije, Grčke i Turske.

U okviru ove manifestacije Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ organizovala je izložbu „Savremeni korejski strip: Jedna perspektiva“, koja je pripremljena u saradnji sa Čungkang fakultetom za kulturne industrije. Ovo je po prvi put da je korejski strip prezentovan u Istočnoj Evropi. Posetioci su putem video bima mogli da vide i obraćanje ovim povodom ambasadora Republike Koreje u Srbiji, njegove ekselencije Hjon Ćan-Čea.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *