Početna / DOGAĐAJI / Nagrada„Mihailo Valtrović“ dodeljena leskovačkom Narodnom muzeju

Nagrada„Mihailo Valtrović“ dodeljena leskovačkom Narodnom muzeju

Nagrada „Mihailo Valtrović“ koju dodeljuje Muzejsko društvo Srbije, muzejskim radnicima i ustanovama pripala je Narodnom muzeju Leskovac.

Nagrada se dodeljuje u spomen na Mihaila Valtrovića (1839–1915), arheologa, arhitektu i istoričara umetnosti, člana Srpske kraljevske akademije, profesora Velike škole, upravnika Narodnog muzeja i osnivača Srpskog arheološkog društva, kao i prvog srpskog muzeologa koji je postavio temelje sistematskom sakupljanju spomenika kulture na teritoriji Srbije.

Narodnom muzeju u Leskovcu je dodeljena tri puta, prvi put 1986. godine, zatim 2015. godine za novu stalnu postavku Vremeplov leskovačkog kraja i izložbu Jug Srbije u Velikom ratu. Ove godine na na Svečanoj skupštini Muzejskog društva Srbije, koja je održana u petak, 17. maja 2019. godine u Čačku, Narodnom muzeju u Leskovcu je uručena još jedna, treća po redu nagrada „Mihailo Valtrović“. Nagrada je muzeju dodeljena za izuzetne rezultate u stručnom radu postignute tokom perioda januar–decembar 2018. koji po stručnom i naučnom značaju predstavljaju istaknuti doprinos razvoju kulture Srbije.

Pogledaj takodje

Skrininzi dojke i materice sa ciljem ranog otkrivanja raka u Domu zdravlja Leskovac

Povodo za jučerasnju konferenciju u Domu zdravlja Leskovac bio je projekat „Zdrava žena, zdrava nacija“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *