hotel bell

Na sajmu “Kavala Expo 2019” 40 privrednika na štandu Regionalne privredne komore Leskovac

Predstavnici više od 40 kompanija iz Srbije i lokalnih samouprava sa juga Srbije učestvovaće na sajmu “Kavala Expo 2019” koji se od 27. do 30 septembra organizuje u grčkom gradu Kavala.

PКS – RPК Leskovac je dobila besplatan štand od 40 metara kvadratnih na Sajmu “Кavala Ekspo 2019”, gde će svoje usluge i proizvode predstaviti preko 40 privrednika iz Srbije.

Ovo je već 13. godina kako Privredna komora Кavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom Sajmu.

Po prvi put na štandu PКS – RPК Leskovac biće prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Područne Privredne komore Banja Luke. Po prvi put učešće će uzeti i Turistička organizacija opštine Lebane, kao i “AD Simpo” iz Vranja koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Ujedno su predviđeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Кipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PКS i EEN-mreže koju finansira EU. Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše EU. Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Кavale, kao i luka za transport robe pored Кavale. Sajam će zvanično otvoriti 27. septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica.

Privredna komora Кavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja. Sajam će trajati od 27. – 30. septembra, a u organizaciji PКS – RPК Leskovac pored privrednika iz Srbije, očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turustučkih organizacija sa juga Srbije.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор