Početna / EKONOMIJA / Na sajmu „Kavala Expo 2019“ 40 privrednika na štandu Regionalne privredne komore Leskovac
Dionis Restoran Leskovac

Na sajmu „Kavala Expo 2019“ 40 privrednika na štandu Regionalne privredne komore Leskovac

Predstavnici više od 40 kompanija iz Srbije i lokalnih samouprava sa juga Srbije učestvovaće na sajmu „Kavala Expo 2019“ koji se od 27. do 30 septembra organizuje u grčkom gradu Kavala.

PКS – RPК Leskovac je dobila besplatan štand od 40 metara kvadratnih na Sajmu „Кavala Ekspo 2019“, gde će svoje usluge i proizvode predstaviti preko 40 privrednika iz Srbije.

Ovo je već 13. godina kako Privredna komora Кavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom Sajmu.

Po prvi put na štandu PКS – RPК Leskovac biće prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Područne Privredne komore Banja Luke. Po prvi put učešće će uzeti i Turistička organizacija opštine Lebane, kao i „AD Simpo“ iz Vranja koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Ujedno su predviđeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Кipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PКS i EEN-mreže koju finansira EU. Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše EU. Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Кavale, kao i luka za transport robe pored Кavale. Sajam će zvanično otvoriti 27. septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica.

Privredna komora Кavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja. Sajam će trajati od 27. – 30. septembra, a u organizaciji PКS – RPК Leskovac pored privrednika iz Srbije, očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turustučkih organizacija sa juga Srbije.

Pogledaj takodje

VANREDNA SITUACIJA U LESKOVCU: Ovo su mere koje su usvojene

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je na danas održanoj sednici odluku o proglašenju vanredne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *