Početna / DRUŠTVO / Na namenski račun za lečenje obolele dece pola miliona dinara

Na namenski račun za lečenje obolele dece pola miliona dinara

Članovi Gradskog veća, na današnjoj sednici, prihvatili su inicijativu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića da na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti bude uplaćeno pola miliona dinara, saopštila je na konferenciji za novinare gradska većnica Danijela Milosavljević.

Prema njenim rečima, većnici su usvojili i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola, kojom se utvrđuje broj i prostorni plan obrazovnih ustanova na teritoriji grada Vranja. Kako je istakla, urađen je elaborat, i na osnovu toga neće biti promena u odnosu na postojeće stanje. Nacrt Odluke biće dostavljen resornom ministarstvu na saglasnost.

Na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt Odluke o obavljanju komunalne delatnosti – obezbeđivanje javnog osvetljenja, koje će sada biti u nadležnosti novog odeljenja u okviru JP ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja“. Neophodno je da se donesu i druga akta, a do tada ovu komunalnu delatnosti i dalje će obavljati JP ,,Parking servis“.

Usvojen je i Nacrt Odluke o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima, i kako je istakla Danijela Milosavljević ona je dopunjena odredbama koje se odnose na kontinuirano izjašnjavanje korisnika o kvalitetu pruženih usluga. Oni će moći da postavljaju pitanja, daju predlooge i primedbe, a rok za dostavu odgovora je osam dana. Zeleno svetlo dobio je i Nacrt odluke o pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini grada Vranja, i to po tržišnoj ceni, zatim na osnovu zakupa i kao stambena podrška socijalno ugroženom stanovništvu.

Prihvaćen je i Nacrt Odluke o taksi prevozu putnika i limo servisu, koji je usklađen sa izmenama i dopunama Zakona o linijskom prevozu. Ubuduće će biti definisan optimalan broj taksi vozila, uslovi za taksi vozače i krovna oznaka za taksi vozila.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *