Home / DRUŠTVO / Na krosu RTS-a u Leskovcu trčalo oko 8.000 učenika, predškolaca i dece iz vrtića
hotel bell

Na krosu RTS-a u Leskovcu trčalo oko 8.000 učenika, predškolaca i dece iz vrtića

Deo velike tradicionalne manifestacije Kros RTS-a održan je danas u Leskovcu uz učešće oko 8.000 učenika leskovačkih osnovnih i srednjih škola, predškolaca i dece iz vrtića.

Na delu takmičenja organizovanog na stadionu FK Sloga pod Hisarom u ime lokalne samouprave i gradonačelnika Gorana Cvetanovića učesnicima Krosa sreću je poželeo član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

– Grad Leskovac je suorganizator ove manifestacije i naša lokalna samouprava će biti domaćin kampa za decu iz dijaspore do 25. juna do 2. jula. Sredstva za te namene je obezbedilo Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a mi kao dobri domaćini ćemo im omogućiti da se upoznaju sa istorijom i kulturom našeg grada i obezbedili smo sredstva za nagrade. Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo istorije ove manifestacije, jer su Leskovac i Zaječar radili sa ciljem da se Kros transformiše i da umesto jedan dan traje tokom cele godine, i zato će Leskovac i biti domaćin deci iz dijaspore – rekao je Aleksandar Pejčić.

Aleksandra Sibinović direktorka OŠ Kosta Stamenković se danas zahvalila svima koji su im pomogli organizaciju Krosa, naglasila da je to jedna lepa manifestacija značajna za zdravlje, rast i razvoj dece i takođe poželela puno uspeha svim takmičarima.

Check Also

Dvojica Leskovčana nelegalnom prodajom duvana oštetili budžet Srbije za 10 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, uhapsili su Lj. S. (1968) i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.