Početna / DRUŠTVO / Muzička škola „Stanislav Binički“ održala koncert u gradskom parku

Muzička škola „Stanislav Binički“ održala koncert u gradskom parku

Živoj prazničnoj atmosferi tokom jučerašnjeg sunčanog i prolećnog dana, poseban pečat dali su učenici muzičke škole “Stanislav Binički“. Oni su, na oduševljenje sugrađana,  održali koncert na otvorenom, u Centralnom parku.

I ovaj originalan način za promociju škole predstavlja višegodišnju tradiciju. Na Lazarevu subotu, kada je park pun dece, a pred novi upisni ciklus, leskovačka Muzička škola je priredila mini koncerte za sugrađane, promovišući na ovaj način svoje odseke i programe:

Ovo je naš način da se samopromovišemo. Predstavljamo instrumente, ali i druge smerove, kao što su solo i etno pevanje. Trenutno nastupaju učenici sa odseka harmonika, a ovde imamo i klavir, violončelo, violinu, gitaru, trubu i mnoge druge instrumente. U maju upisujemo novu generaciju osnovaca i srednjoškolaca, pa smo želeli sugrađanima da prezentujemo ono što se radi u Muzičkoj školi. Ove godine obeležavamo i 70. rođendan ,a svečana akademija biće  održana na Đurđevdan, rekla nam je profesorka Nađa Trajković.

Medju učenicima koji su nastupali danas, mnogo je laureata sa poslednjeg Republičkog takmičenja Muzičkih i baletskih škola:

Osim osvajača nagrada, tu  su i drugi naši đaci, koje smo organizovali u mini orkestre i vokalne grupe, ali će biti i solo nastupa. Očekuje nas i mešoviti ansambl: violina,violončelo, kontrabas, saksofon, klarinet, gitara i truba. Biće i tradicionalnog pevanja. Sigurni smo da ćemo za Muzičku školu zainteresovati mnogo dece i roditelja, pa je ovo poziv svima njima da pažnju usmere ka ovoj specijalizovanoj obrazovnoj ustanovi.

Muzička škola  “Stanislav Binički“ često priredjuje koncerte za sugrađane, a u godini jubileja biće ih i više.

S.Ć.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *