Početna / DRUŠTVO / Muzička škola „Stanislav Binički“ – jedan od brendova i ponos Leskovca
hotel bell

Muzička škola „Stanislav Binički“ – jedan od brendova i ponos Leskovca

Muzička škola „Stanislav Binički“ postala je jedan od simbola i brendova Leskovca, a njeni učenici ponos čitavog grada.

Na predstavljanju škole u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanje direktorica Biljana Miljkovića predstavila je kratak hronološki put razvoja škole. Od zgrade u ulici Južnomoravskih brigada u kojoj je počela sa radom jula 1949. godina, preko zgrade Radio Leskovca do objekta u kome se danas nalazi, a u kome je nekada bilo leskobvačko porodilište, Muzička škola „Stanislav Binički“ prešla je dugačak put i iznedrila desetine generacija uspešnih i priznatih umetnika i profesora.

Danas je u poseti Muzičkoj školi bio i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima, koji je naglasio da je lično kandidovao ovu instituciju za najviše gradsko priznanje – Oktobarsku nagradu Medalju.

-Sa ciljem da pospešimo rad talenata ove škole i omogućimo im što bolje uslove za školovanje, kojih ove godine u osnovnoj školi ima 703, a u srednjoj 126 učenika, do sada smo Muzičkoj školi poklonili 5 pianina. Svake godine lokalna samouprava izdvaja oko 500 hiljada dinara za nabavku ovog instrumenta, a ove godine, sredstva su uložena u reparaciju 2 polukoncertna klavira. Za pianina, i ove godine za reparaciju klavira odlučili smo se, jer svi učenici srednje škole moraju da koriste pianino kako bi stekli obrazovanje. Učenicima i predavačima u ovoj školi želim da nastave sa nizanjem uspeha, a svima nama da nastavimo da uživamo u njihovim koncertima – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Ovom prilikom najavljeni su dodatni napori na rekonstrukciji nekadašnjeg Doma JNA i njegovovom pretvaranju u modernu koncertnu dvoranu. Za ovaj projekat konkurisaće se za sredstva Evropske unije, a kao alternativa pokrenuta je inicijativa nekoliko gradova u Srbiji da Vlada u okviru projekata ulaganja u infrastrukturu sledćee godine uloži značajna sredstva u rekonstrukciju kulturnih ustanova širom zemlje.

Predstavljanje Muzičke škole „Stanislav Binički“ i konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati OVDE.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *