hotel bell

MNRO i Dnevni boravak “Duga” proslavili 13. rođendan

U svečanoj i razigranoj atmosferi udruženje MNRO i Dnevni boravak Duga proslavili su danas 13. rođendan.

U ime gradonačelnika Leskovca prisutnima se obratio Andrija Atanasković, istakavši da grad Leskovac podržava i podržavaće i dalje ovo udruženje.

“Potreba za postojanjem ovakvog boravka, prepoznata je od strane gradonačelnika koji je i dodelio prostor za nesmetano obavljanje aktivnosti ovog udruženja. Od tada pa do danas ovaj boravak uspešno radi, a grad Leskovac za njegovo funkcionisanje izdvaja oko 5 miliona dinara, dok se MNRO udruženje finansira preko projekata iz Socijalne i zdravstvene zaštite – kazao je Andrija Atanasković pomoćnik gradonačelnika.

Aleksandra Jovanović, koordinator projekta, ističe da će i u narednom periodu kao i do sada ovo udruženje realizovati aktivnosti koje će korisnicima omogućiti lakše uključivanje u tokove društva.

“Dnevni boravak Duga tradicionalnom zabavom, kroz igru i pesmu obeležava svoj 13. rođendan.Ovaj boravak je najpre počeo kao projektana aktivnost da bi danas prerastao u organizaciju koja vodi brigu i radi sa svojim korisnicima. Svojim programom mi obuhvatamo i decu i mlade i odrasle, a planirana aktivnost u narednom periodu je socio- edukativni program, “Život u veštini” na planini Vidojevici, čiji je cilj da deca i mladi nauče veštine koje će im omogućiti da brinu sami o sebi, kako bi se kasnije što lakše uključili u život zajednice – istakla je Aleksandra Jovanović.

Check Also

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je …

Оставите одговор