Početna / DRUŠTVO / MLADI SU ZAKON Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

MLADI SU ZAKON Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Resurs centar za Jablanički i Pčinjski okrug, udruženje Narodni parlament u saradnji sa Kancelarijama za mlade iz Leskovca, Vranja, Lebana i Trgovišta i Udruženjem Veles iz Vladičinog Hana, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKONkoji se sprovodi devetu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Ovde možete preuzeti kompletan tekst KONKURSA kao i OBRAZAC za pisanje predloga projektne ideje. Požurite, konkurs je otvoren do 04. oktobra 2018. godine.

Komisija će razmatrati pristigle predloge, a predstavnici odabranih omladinskih grupa/udruženja mladih biće obavešteni o narednoj fazi u kojoj će svoje ideje razvijati u predloge projekata, uz mentorsku podršku Narodnog parlamenta. Finalne predloge projekata predstavnici udruženja i grupa podnosiće putem platforme na sajtu www.mladisuzakon.rs.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansijski podržani biće objavljeni 29. oktobra 2018. godine, kada će i grupe krenuti da sprovode projekte.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa kojima su uređivani prostori za mlade u lokalnim zajednicama, sprovođene akcije za zaštitu životne sredine, akcije u cilju podsticanja humanosti i solidarnosti, razumevanja i tolerancije, bezbednosti, međugeneracijske saradnje i preduzetništva mladih. Pored toga, organizovano je i 27 omladinskih radnih akcija, a u 162 međunarodnih volonterskih kampova od 2014. godine uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije učestvovalo je preko 1200 volontera iz više od 25 zemalja i više od 1300 mladih iz Srbije i poklonilo više od 114 600 volonterskih sati.

Pogledaj takodje

Savez za Leskovac traži utvrđivanje odgovornosti za kašnjenje radova na školi „Josif Kostić“

Savez za Leskovac organizovao je danas konferenciju ispred OŠ „Josif Kostić“ a tema je bila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *