hotel bell

Mlada rukometna reprezentacija bolja od ”Dubočice”: Simić i Denić opravdali poverenje selektora

U kontrolnoj utakmici između ”Dubočice” i juniorske reprezentacije Srbije, viđen je lep i kvalitetan rukomet. Završena je rezultatom 29:36, poluvreme 14:22. Prvi deo igre pripao je mladim junošama sa državnim grbom na leđima, drugi su dobili ”vukovi”

Rezultatski egal i igra gol za gol, viđeni su samo do 10. minuta susreta, kada su ”gosti” počeli da stvaraju razliku, koja je rasla kako se poluvreme bližilo kraju. U drugom se ”Dubočica” stabilizovala, bolje pogađala i bez obzira što je sve vreme držala rezultatski priključak i u ovom delu igre postigla više golova, nije uspela da istopi prednost reprezentacije, iako je u više navrata, osetno smanjivala.

Nekoliko stotina ljubitelja rukometa uživalo je u odličnoj borbi, u kojoj su mladi rukometaši uradili sve da se nametnu selektoru, a ”vukovi” da ”odbrane” iskustvo i prednost domaćeg terena.

Ništa manje zadovoljan nije bio ni šef stručnog štaba Đorđe Teodorović, koji je danas, za promenu, predvodio mladu selekciju, umesto ”Dubočice”:

– Utisci su mi izvanredni, ne samo sa utakmice, nego i višednevnog boravka u Leskovcu. Sve mi to daje nadu da ovakvi projekti mogu da podignu srpski rukomet na viši nivo. Od prvog dana smo bili sigurni da će sve proteći kako valja i tako se dogodilo. Ova utakmica je kruna. Raduje puno publike na tribinama. ”Dubočica” dobila drugo poluvreme, a juniori školski odigrali prvih 20 minuta. Srce mije puno. Voleo bih da ovo ne bude jedino okupljanje neke od rukometnih selekcija u Leskovcu i preporučio bih svima da koriste blagodeti koje jug Srbije pruža.

Juniorska reprezentacija je, praktično, ovde započela pripreme za predstojeće prvenstvo sveta, koje krajem jula startuje u Nemačkoj i Grčkoj, pa iako se više puta uverio u pojedinačne kvalitete igrača, selektor na ovakvim susretima ima priliku da bolje upozna potencijale svih selektovanih mladih rukometaša:

– Taj proces traje i slede ozbiljni okršaji u ligama, jer gro ove reprezentacije ima ključne uloge usvojim klubovima. Sledeća provera je u aprilu. Idemo na vrlo jak turnir u Francuskoj, gde ćemo, osim sa domaćinom, odmeriti snage još sa Tunisom i Mađarskom. Slika će nam tada biti još jasnija. Nadam se da juniori pri seniorskoj reprezentaciji, Dodić, Rogan i Zečević, moći da se priključe ekipi u aprilu i da ta provera bude još realnija. Već danas se, ipak, videlo da svako ”grize” za svoju poziciju i biće žestoka konkurencija.

Samo reči hvale selektor ima za nastup Leskovčana, Uroša Simića i Dušana Denića:

– Simić je kapiten reprezentacije i poluga na koju se, već duže vreme, oslanjamo i danas je uradio šta je trebalo. Mladi junoša Denić, videlo se, pod ustiskom je: prvi put je u dresu nacionalne selekcije i to pred svojim sugrađanima, pa je bio malo stegnut u završnici, ali je izvanredno odradio mini pripreme i ”prijavio” se kao ozbiljan kandidat za reprezentaciju.

Check Also

Devetogodišnji Antanasije Stamenković 3. na pionirskom prvenstvu Srbije u mačevanju

Mačevalački klub Dubočica iz Leskovca nastavio je sada već tradiciju osvajanja medalja na državnom prvenstvu …

Оставите одговор