hotel bell

Ministar odbrane, Miloš Vučević obišao kasarnu “Vojvoda Petar Bojović” u Leskovcu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Treći centar za obuku u kasarni „Vojvoda Petar Bojović” u Leskovcu, gde je razgovarao sa komandantom Komande za obuku generalom Željkom Petrovićem i komandantima jedinica o ključnim zadacima i planovima za naredni period.

Vučević je nakon obilaska preneo da su ovom prilikom sagledani zadaci koji predstoje i šta treba preduzeti kako bismo još pripremljeniji i motivisaniji dočekali sledeću klasu vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

U okviru današnje posete leskovačkoj kasarni, potpredsednik Vlade obišao je i spomen-obeležje junacima odbrane SRJ poginulim u zoni odgovornosti 549. motorizovane brigade, gde je odao poštu nastradalima.

“Velika je čast za mene da sam obišao ovo sveto mesto, spomen-obeležje posvećeno herojskoj 549. motorizovanoj brigadi, junacima otadžbine, ljudima koji su branili našu državu Srbiju tamo gde je bilo najteže, u zoni na Kosovu i Metohiji koja je bila izložena i NATO agresiji i terorističkim napadima OVK, naglasio je on.

Vučević i general Petrović, u prisustvu komandanta Trećeg centra za obuku pukovnika Zorana Cvetkovića, obišli su segmente obuke i objekte za smeštaj vojnika, kao i realizaciju periodičnog pregleda u jedinici.

Potpredsednik Vlade se tokom današnje posete Leskovcu sastao i sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор