Početna / Opštine / Lebane / Ministar kulture otvorio prvu knjižaru u Lebanu u okviru akcije „Knjižara za svaki grad“

Ministar kulture otvorio prvu knjižaru u Lebanu u okviru akcije „Knjižara za svaki grad“

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je u Lebanu prvu knjižaru u toj opštini i prvu u okviru inicijative „Knjižara za svaki grad“, koju je pokrenulo Ministarstvo kulture i informisanja.

 

Ministar Vukosavljević istakao je da je Lebane odavno zaslužilo knjižaru, da u njemu žive vredni, pošteni i časni ljudi, te da reputacija njihovog kraja nadilazi njegove gabarite i broj stanovnika.

„Ova naša akcija jeste pokušaj i prvi korak ka decentralizaciji kulture i nastojaćemo da svaki grad i mesto u Srbiji dišu duhom i dahom kulture. To je beton koji ulivamo u temelj naše budućnosti“, rekao je ministar.

Vukosavljević je rekao i da je otvaranje knjižare u Lebanu rezultat angažovanja vrednih i radnih ljudi koji su garancija da će Srbija ići napred, dodavši da je dobio uverenja da će Lebane napredovati i da će se smanjiti nezaposlenost u toj opštini.

Ministar se osvrnuo i na akciju „Negujmo srpski jezik“ ukazavši na značaj očuvanja jezika kao osnovne strukture našeg bića i identiteta, naglasivši da su i ćirilica i latinica naša pisma, ali da ćirilicu moramo dodatno da čuvamo i negujemo.

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić zahvalio se Ministarstvu kulture i knjižari što su u Lebanu prepoznali mesto u koje treba ulagati.

Prvi sa decom su se danas družili Ljubivoje Ršumović i Uroš Petrović, koji su potpisivali svoje knjige i fotografisali se sa školarcima.

Pogledaj takodje

Besplatni preventivni pregledi u nedelju 3. novembra u Opštoj bolnici i Domovima zdravlja u Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku, Vlasotincu

U nedelju 03.11.2019 u Domu zdravlja Leskovac i Opštoj Bolnici Leskovac, u periodu od 08 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *