Početna / DOGAĐAJI / Ministar kulture obišao Leskovački kulturni centar
hotel bell

Ministar kulture obišao Leskovački kulturni centar

Prilikom današnje posete Leskovcu, ministar kulture Vladan Vukosavljević obišao je i Leskovački kulturni centar.

Direktorka ove institucije Sanja Conić iskoristila je ovu priliku da ministra upozna sa svim građevinskim radovima koji su u prethodnom periodu izvedeni, ali i sa radovima koji su u planu poput renoviranja letnje bašte LKC-a. Ministar je obećao da će svesrdno podržati projekat za rekonstrukciju ovog prostora, a gradonačelnik je istakao da će vizija koju Lokalna samouprava ima za ovaj prostor uskoro biti pretočena u projekat.

Leskovački kulturni centar je proglašen za instituciju sa najvećim brojem kvalitetnih aktivnosti u Srbiji, te je direktorka ministra upoznala sa programima i sadržajima koje ova institucija kulture nudi.

Bilo je reči o nedavno završenom festivalu muzike Strings, jedinstvenom festivalu amaterske pozorišne režije FAPOR, kao i filmski festival LIFFE u okviru kog su do sada ugošćeni brojni doajeni srpske glumačke scene. Ona je pomenula i velika glumačka imena, nosioce prestižne nagrade Živojin Žika Pavlović i najavila da će ovogodišnji dobitnik pomenute nagrade biti Bogdan Diklić. Leskovački kulturni centar se može pohvaliti umetničkom zbirkom od preko 600 slika, ponosi se velikim brojem izložbi, među kojima su bili i radovi Pabla Pikasa i Salvadora Dalija a pomenuta je i Likovna kolonija Vlasina sa tradicijom dugom 46 godina koja počinje za dva dana.

Pogledaj takodje

Fudbaleri Dubočice osvojili bod na gostovanju u Jagodini

Fudbaleri leskovačke Dubočice osvojili su bod u Jagodini i tako ostali u trci za opstanak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *