Home / DRUŠTVO / Minimalan broj pozitivnih na testiranju za ulazak na “Roštiljijadu“
hotel bell

Minimalan broj pozitivnih na testiranju za ulazak na “Roštiljijadu“

Na četiri punkta, tokom jučerašnjeg dana, besplatno je testirano 800 građana, ugavnom mladih, a samo pet je pozitivno na koronu, potvrđuje za Dnevnik juga, direktor Doma zdravlja, Slaviša Božić

Kako je za ulazak u zonu “Roštiljijada“, juče na jednom od 11 punktova, bilo neophodno pokazati potvrdu o preležanom kovidu, dokaz o vakcinaciji ili negativan nalaz antigenskog testiranja, to su nevakcinisani požurili da još u toku dana pribave neophodan dokument.

Ni na jednom od četiri medicinska punkta, tokom ranog popodneva nije zabeležena gužva, o čemu svedoče i naše fotografije, ali je najveći broj mladih između 16 i 24 godine, kako je to njima i svojstveno, čekao poslednji trenutak za testiranje. Do početka koncerta večeri, testiralo ih se 800, a na virus korona pozitivno je petoro.

Njima je, naravno, zabranjen ulaz na “Roštiljijadu“ i upućeni su na dalje medicinsko ispitivanje, a potom će u dvonedeljni kućni karantin, jer nijedno od njih nije imalo čak ni simptome bolesti, što implicira zaključak da se radi o lakšem obliku bolesti.

Da podsetimo, punktovi za brzo testiranje nalaze se na četiri lokacije: u parku iza Turističke organizacije, kod Privrednog suda, na Železničkoj stanici i kod Hale “Partizan“.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор