Leskovčanka dr Aleksandra Cvetanović proglašena za “Heroinu našeg doba”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U svom kabinetu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ugostio je danas mladu naučnicu dr Aleksandru Cvetanović.

Ona u našoj zemlji ali i svetu koristi svaku priliku da pored velikog znanja i talenta predstavi i kulturu, običaje i specijalitete svoga grada. Njen potencijal i vrednost prepoznao je i naš grad, pa je jedna od najtalentovanijih naučnica u Srbiji dobila i „Oktobarsku nagradu grada Leskovca“- Oktobarsku medalju za 2019. godinu, najprestižnije priznanje koje joj je dodeljeno za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti tehnoloških nauka i promociju grada Leskovca.

Dr Aleksandra Cvetanović je na sastanku prenela iskustva i ideje iz oblasti nauke, kao i njenim uspesima u karijeri, a sa gradonačelnikom Cvetanovićem govorili su i o razvoju nauke, kao i o obrazovanju u Leskovcu.

Ova uspešna naučnica podela je informaciju o tome da je Evropski bord Erste banke iz Beča izabrao nju, da kao snažna i jaka žena Srbije, prestavlja žene Srbije na velikoj konferenciji u oktobru i da na cenralnom panelu bude glavni panelista, da govori o ženama u Srbiji, o njihovom položaju, i pritom je nazvali HEROINOM NAŠEG DOBA.

Ona je nakon toga podelila još jednu novost – nominovana je i za člana Global young science academy, kao predstavnik Srbije, što je još jedan veliki uspeh.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

One comment

  1. čestitamo.
    koliko ima naučnih radova gospođica, i u kojim naučnim časopisima su objavljivani?
    što se tiče Oktobarske nagrade odavno je izgubila vrednost jer je dobijaju i najuspešniji botovi zbog botovskih zasluga. prijatan dan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *