Početna / DRUŠTVO / Leskovčanin Vladimir Trajković o borbi protiv Korone u Dubaiju, policijskom času u trajanju od 24 časa i povratku naših sugrađana

Leskovčanin Vladimir Trajković o borbi protiv Korone u Dubaiju, policijskom času u trajanju od 24 časa i povratku naših sugrađana

Dnevnik Juga nastavlja seriju tekstova i priča o našim ljudima koji žive i rade širom sveta, koji nam pišu o tome kako se u tim zemlja bore protiv Korona virusa i kakav je život u ovo teško vreme.

Pismom i snimcima iz dalekih Ujedinjenih Emirata, javio nam se leskovčanin Vladimir Trajković, koji je ukratko opisao život u doba korone u najvećem i najviše naseljenom Dubaiu.

Pismo prenosimo u celosti:

„Pozdrav svim čitaocima Dnevika Juga iz Emirata tačnije Dubaia.
Ukratko rezime ovdašnje situacije: Od subote je počeo 24h karantin za sve stanovnike koji će trajati naredne 2 nedelje sa mogućnošću produžetka. Napolju mogu izlaziti samo osobe koje rade u vitalnim sektorima kao što su policija, vojska, zdravstvo i slično. Ukoliko neko želi do prodavnice ili je neki hitan slučaj za dozvolu mora da aplicira online na sajtu policije. Hrana i ostale namirnice se poručuju iz okolnih supermarketa putem aplikacije ili telefonom i dostavlja vam se sve na kucnu adresu. Broj zaraženih virusom je sličan broju u Srbiji i ovde se čine maksimalni napori da se kontroliše i spreči širenje virusa , svi su veoma disciplinovani i pridržavaju se propisanih pravila a i kazne su ogromne. Sav gradski saobraćaj je obustavljen a svi koji koriste automobilie biće uslikani od strane radara kojii su postavljeni na svakom kilometru. Svako ko izlazi iz kuće mora nositi masku i rukavice. Želeo bih napomenem velike napore i angažovanje Ambasade Republike Srbije u Emiratima, koji su organizovali povratak naših državljana koji su ovde bili zaglavljeni ili ostali bez posla, smeštaja i hrane medju kojima je bilo i naših sugradjana.

Ovo je borba koju moramo i možemo da dobijemo.
Budite disciplinovani, ostanite kod kuće, sprečite širenje virusa radi vas i vaših porodica.

Srdačan pozdrav,

Vladimir Trajković

Pogledaj takodje

Još jedna osoba preminula od posledica korone u leskovačkoj Kovid bolnici

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 81 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *