Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovački polumaraton opravdao očekivanja atletičara i organizatora

Leskovački polumaraton opravdao očekivanja atletičara i organizatora

U Leskovcu je nakon 18 godina održan 20. Leskovački polumaraton koji je okupio veliki broj učesnika iz zemlje i regiona. Ovaj maraton obuhvatio je tri trke – na 21 km, 10,5 km i trku zadovoljstva dugu 4 km.

Ovu sportsku manifestaciju otvorio je Stefan Kitanović, član Gradskog veća.

„Leskovački polumaraton je još jedan u nizu događaja kojim želimo da ukažemo na važnost bavljenja sportom. Mi želimo da ova manifestacija postane tradicionalne, da se oživi trkačka tradicija, jer će ove trke poslati najbolju sliku Leskovca u svet. Ta slika je sve lepša jer je Leskovac svakim danom sve atraktivniji i razvijeniji – kazao je Kitanović.

Zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović, član Gradskog veća Brankica Stamenković i potpredsednika Saveza za borbu protiv narkomanije i verskih sekti Valentina Aksentijević Mitrović su pobednicima uručile pehare i vredne nagrade, kao i su vaučere za kupovinu sportske opreme.

Pobednik u polumaratonu je Kristijan Stošić (Beograd), koji je ostvario vreme od 1:12:40. Drugi je bio Zoran Radičanin (Beograd) 1:20:10, dok je treće mesto osvojio Nikola Kapetanović iz Loznice sa vremenom 1:22:18. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Vesna Kiradijeva iz Skoplja (1:39:20), druga je danijela Cvetković iz Beograda (1:42:48), dok je na trećem mestu Aleksandra Vugdelija iz Niša (1:48:07).

U trci na 10,5 kilometara najbrži je bio Branislav Živić (40:59), zatim Dejan Ranđelović (41:28), a na trećem mestu je bio Vladimir Savanović (41:59). Kod dama titulu najbrže osvojila je Sandra Uzelac (45:42), druga je Marija Papović (49:48), a treća (51:06).

Najbolji atletičari i atletičarke su, uz pehar dobili i novčane i robne nagrade, a svi koji su učestvovali za uspomenu imaju i medalju.

Pogledaj takodje

„Yura“ će raditi po preporuci epidemiologa – 50 radnika u hali do 5.000 kvadrata – Posle novog pritiska odustali od pune proizvodnje

Kompanija „Yura“ će od sutra nastaviti proizvodnju prema obavezujućim preporukaa epidemiologa Zavoda za javno zdravlje. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *