Home / DRUŠTVO / Leskovački mališani prikupili 2.000 evra za lečenje svoje drugarice iz vrtića
hotel bell

Leskovački mališani prikupili 2.000 evra za lečenje svoje drugarice iz vrtića

Leskovački mališani iz vrtića „1001 radost“ i „Bambi“ na humanitarnom bazaru koji je organozovan kako bi pomogli svojoj drugarici koja se bori sa teškom bolešću prikupili novčana sredstva u iznosu od 2.000 evra.

Novac će biti uplaćen na račun dondacije „Budi human“ za Anastasiju.

Anastasija je rođena 05.05.2016. godine u Leskovcu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Bila je veoma napredno dete, motorički i intelektualno ispred svog uzrasta. Njeno detinjstvo je krenulo kao i kod svih njenih vršnjaka. Išla je u vrtić gde je uživala u igri sa svojim drugarima, trenirala gimnastiku. Sve je bilo u najboljem redu do njene pete godine kada je na treningu primećena slabost leve ruke i grčenje leve šake.

Nije bila u mogućnosti da podigne ruku i pomera prste.Detaljnom dijagnostikom na odeljenju neurologije na Institutu za majku i dete u Beogradu Anastasija je dobila zastrašujuću dijagnozu, tumor na mozgu. Upućena je na Kliniku za neurohirurgiju KCS gde je posle pregleda magnetnom rezonancom, potom operativnim zahvatom potvrđeno da se radi o velikom optohijazmatskom gliomu koji je minimalno redukovan , samo 10%. Nakon biopsije, histopatološki nalaz je potvrdio da je u pitanju pedijatrijski difuzni visokogradirajući gliom NOS gradijus 4.

Anastasija je devojčica od samo 5 godina koja nažalost ima najteži oblik tumora na mozgu, koji se ne može odstraniti jer polazi od desnog optičkog nerva i zahvata talamus i bazalne ganglije u desnoj hemisferi.Jedino što joj preostaje je velika borba za život uz pomoć zračnih hemioterapija. Lečenje je započela na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije ali je potrebno da se leči i u inostranstvu.

Anastasijini roditelji nisu u mogućnosti da lečenje za svoju devojčicu finansiraju sami, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi se zajedno sa Anastasijom izborili sa opakom bolešću.

Anastasiji su sredstva potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, za specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju, lekove, suplemente, vitamine kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Sa Anastasijom do pobede! Budimo humani!Pomozimo Anastasiji!

Slanjem SMS poruke:Upišimo 1085 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:Upišimo human1085 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:160-6000001216356-24

Uplatom na devizni račun:160600000121670835

IBAN: RS35160600000121670835 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор