Početna / DOGAĐAJI / Leskovački „Libero“ priredio neponovljivo muzičko veče za vlasotinačku publiku

Leskovački „Libero“ priredio neponovljivo muzičko veče za vlasotinačku publiku

Dvorište Kulturnog centra sinoć je bilo mesto pozitivne energije, dobrog raspoloženja i burnih aplauza, koje su svojim nastupom izmamili članova vokalne grupe Libero.

Ovo letnje veče sigurno ćemo još dugo pamtiti po neponovljivoj lepoti izvođenja omiljenih kompozicija, uzajamnoj energiji i interakciji koje su članovi Libera uspostavili sa publikom, po predivnom ambijentu ovog prostora u samom srcu varoši.

Članove vokalne grupe Libero je 2010. godine okupila zajednička želja da čuvaju, neguju i unaprede višeglasno pevanje u a kapela muškom sastavu. Repertoar ove grupe je zasnovan na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini, dopunjen je istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature i obradama pop, džez i evergrin standarda.

Nikola Ilić, Miroslav Stojković, Miroljub Cvetković, Vasilije Stamenković, Miloš Janković, Zoran Šćepanović, Andreja Andrejević i Nenad Mitrović su za vlasotinačku publiku pripredili veoma lep i raznovrstan repertoar. Čule su se srpske tradicionalne pesme, pesme sa Kosova – „Suza Kosova“ i „Zaspa Janko pod jablanom“. Potom su ovi sjajni pevači izveli tri klapske bokeljske kompozicije sa kojima su prošlog vikenda učestvovali na Međunarodnom festivalu klape u Perastu. Tom prilikom oni su premijerno izveli kompoziciju „Nostalgija za Bokom“, koja im je donela treće mesto na festivalu. Naših osmorica mladih i veličanstvenih izvođača otpevali su sinoć i pesmu „Što se bore misli moje“, koju je napisao knez Mihailo Obrenović i koja je prvi put izvedena u Beču 1860. godine. Publika je posebno uživala u obradama domaćih i stranih kompozicija.

Sinoć je završena prva nedelja Leta u Vlasotincu. Publiku narednih sedmica očekuju brojna kulturna i zabavna dešavanja. Kulturni centar Vlasotince je u ovom predivnom ambijentu tek otškrinuo dane leta za svoje sugrađane i brojne posetioce sa strane koji leto provode u varoši na Vlasini.

U ponedeljak, u 20.30 sati u galeriji Kulturnog centra na keju biće otvorena izložba slika Nikolaja Penkova, akademskog slikara iz Bugarske, dok će u utorak i sredu u isto vreme u centru grada biti priređene večeri folklora bugarskih i vlasotinačkih folklornih ansambala.

Pogledaj takodje

KORONA KLACKALICA: U Jablaničkom okrugu ponovo svi rezultati negativni

Tavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *