Početna / DOGAĐAJI / Leskovački „Libero“ priredio neponovljivo muzičko veče za vlasotinačku publiku
Dionis Restoran Leskovac

Leskovački „Libero“ priredio neponovljivo muzičko veče za vlasotinačku publiku

Dvorište Kulturnog centra sinoć je bilo mesto pozitivne energije, dobrog raspoloženja i burnih aplauza, koje su svojim nastupom izmamili članova vokalne grupe Libero.

Ovo letnje veče sigurno ćemo još dugo pamtiti po neponovljivoj lepoti izvođenja omiljenih kompozicija, uzajamnoj energiji i interakciji koje su članovi Libera uspostavili sa publikom, po predivnom ambijentu ovog prostora u samom srcu varoši.

Članove vokalne grupe Libero je 2010. godine okupila zajednička želja da čuvaju, neguju i unaprede višeglasno pevanje u a kapela muškom sastavu. Repertoar ove grupe je zasnovan na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini, dopunjen je istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature i obradama pop, džez i evergrin standarda.

Nikola Ilić, Miroslav Stojković, Miroljub Cvetković, Vasilije Stamenković, Miloš Janković, Zoran Šćepanović, Andreja Andrejević i Nenad Mitrović su za vlasotinačku publiku pripredili veoma lep i raznovrstan repertoar. Čule su se srpske tradicionalne pesme, pesme sa Kosova – „Suza Kosova“ i „Zaspa Janko pod jablanom“. Potom su ovi sjajni pevači izveli tri klapske bokeljske kompozicije sa kojima su prošlog vikenda učestvovali na Međunarodnom festivalu klape u Perastu. Tom prilikom oni su premijerno izveli kompoziciju „Nostalgija za Bokom“, koja im je donela treće mesto na festivalu. Naših osmorica mladih i veličanstvenih izvođača otpevali su sinoć i pesmu „Što se bore misli moje“, koju je napisao knez Mihailo Obrenović i koja je prvi put izvedena u Beču 1860. godine. Publika je posebno uživala u obradama domaćih i stranih kompozicija.

Sinoć je završena prva nedelja Leta u Vlasotincu. Publiku narednih sedmica očekuju brojna kulturna i zabavna dešavanja. Kulturni centar Vlasotince je u ovom predivnom ambijentu tek otškrinuo dane leta za svoje sugrađane i brojne posetioce sa strane koji leto provode u varoši na Vlasini.

U ponedeljak, u 20.30 sati u galeriji Kulturnog centra na keju biće otvorena izložba slika Nikolaja Penkova, akademskog slikara iz Bugarske, dok će u utorak i sredu u isto vreme u centru grada biti priređene večeri folklora bugarskih i vlasotinačkih folklornih ansambala.

Pogledaj takodje

Uhapšen osumnjičeni da je glavom udario žensku osobu u leskovačkom kafiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu identifikovali su i uhapsili M. J. (1982) iz Leskovca …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *