Home / DRUŠTVO / Leskovački kulturni centar u ulozi izdavača nekoliko značajnih knjiga
hotel bell

Leskovački kulturni centar u ulozi izdavača nekoliko značajnih knjiga

Leskovački kulturni centar se poslednjih nekoliko meseci pojavljuje kao operativni izdavač i izdavač nekoliko značajnih knjiga.

Najpre je u saradnji sa Srpskom književnom zadrugom objavljena knjiga istaknutog istoričara književnosti Jovana Pejčića, PUTEVI SRPSKE NAUKE O KNjIŽEVNOSTI. Nešto ranije objavljena je knjiga pesama Zorana Mladenovića CARIČIN GRAD U POBUNI I TIŠINI, koju smo izdali sa Domom kulture Radan iz Lebana.

U okviru biblioteke „Našeg stvaranja“ objavljena je, u saradnji sa književnom zajednicom „Borislav Stanković“ iz Vranja, Antologija dijalekatske poezije MATERNjI JEZIK, koju je priredio Zoran Vučić.
Marija M. Stojanović, profesor književnosti, objavila je u izdanju Leskovačkog kulturnog centra knjigu OSVRTANjA, u kojoj su sakupljeni prikazi knjiga iz oblasti eseji , proze i poezije.

U planu je objavljivanje knjige eseja i studija prof. dr Nikole Cvetkovića NEBESKA SIMBOLIKA U POEZIJI. Do kraja godine ova institucija planira objavljivanje još dve sveske NAŠEG STVARANjA i još nekoliko knjiga.

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *