Početna / DOGAĐAJI / Leskovačka vatrogasno – spasilačka jedinica bogatija za novo vozilo
hotel bell

Leskovačka vatrogasno – spasilačka jedinica bogatija za novo vozilo

Vatrogasno spasilačka jedinica Sektora za vanredne situacije od danas je bogatija za novo vozilo – vatrogasnu cisternu kapaciteta 7000 litara vode i 500 litara penila za gašenje požara.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je ovim povodom posetio Vatrogasnu službu i istakao da će se njen rad znatno poboljšati upotrebom savremene mehanizacije.

„Osavremenjenom mehanzacijom brže će se i bolje odgovarati radnim zadacima i velikim izazovima, naročito sada u vreme, nažalost, i požara, poboljšaće se kapacitet jedinice i njena efikasnost, dok će se kvalitet rada podići na viši nivo. Nadam se da će u kratkom vremenskom periodu doći još dva nova vozila i posebne stepenice koje dosežu sedmi sprat, kako bi efiksnije delovali naši vatrogasci. To je nešto što retko ko ima i njihova vrednost je 850 hiljada evra,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ivica Ranđelović istakao je da je ponosan što je dobijeno još jedno vatrogasno vozilo marke MAZ i da će se u narednom periodu vozni park ove službe znatno proširiti.

„ Ovo tek jedan deo opreme koju smo dobili. Nadamo se da će se do kraja godine, i početkom sledeće, dobijati još novih vatrogasnih kamiona, kao i drugu vrstu vozila. To su dakle terenska i putnička vozila koja će nam olakšati i omogućiti da imamo bolje uslove za rad – kazao je Ranđelović.

Saša Jovanović, zamenik komandanta Sektora za vanredne situacije, upoznao je sve prisutne sa karakteristikama vozila.

Leskovački vatrogasci svoj vozni park upotpunili novim vozilom

Publicerat av Dnevnik Juga Fredag 2 augusti 2019

Vozilo je donacija Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije i njegova vrednost je oko 190 hiljada evra.

Pogledaj takodje

U Leskovcu u toku radovi na uređenju gradskih spomenika

U Leskovcu su u toku radovi čišćenja spomenika, za koje je Grad Leskovac izdvojio sumu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *