Početna / DRUŠTVO / Leskovačka maska Metamorfoza na 17. Budvanskom karnevalu

Leskovačka maska Metamorfoza na 17. Budvanskom karnevalu

17. Međunarodni budvanski karneval u okviru Karnevalskih majskih večeri, završen je u subotu 4. maja, međunarodnom karnevalskom povorkom u kojoj je bilo preko 2000 učesnika iz 17 zemalja (Kuba, Španija, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija, Poljska, Češka, Litvanija, Turska i zemlje regiona) i 71 grupom.

I pored lošeg vremena i jakog pljuska nastupili su svi prijavljeni učesnici, među kojima je bila i grupa KARNEVALA LESKOVAC, koja se predstavila maskom “Metamorfoza” koja uvek ima izuzetno zapažene nastupe.

Marko Carević, predsednik Opštine Budva, tokom pozrdravnog govora na prijemu, kazao je da je ovo najbrojniji karneval po broju učesnika do sada, i da je to veoma značajno kao najava letnje turističke sezone.

„Svi su dali doprinos, Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva, nevladina organizacija “Feštađuni”, privrednici i hotelijeri koji su spustili cijene u cilju što boljeg početka sezone.“

Prethodne večeri, 3. maja održan je tradicionalni “Abrum”,tokom kojeg su grupe i muzičari, učesnici karnevala, obilazile Stari grad i pozivali, pod prozorima Starograđane da siđu i da im se pridruže, a zauzvrat, oni si im pripremali bogato posluženje.

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *