hotel bell

Leskovačka bolnica prilagodila svoj rad u sredu i četvrtak uslovima privremenog prekida u vodosnabdevanju

Opšta bolnice Leskovac će u sredu a verovatno i u četvrtak raditi u posebnom režimu, prilagođenom okolnostima koje je prouzrokovala havarija na vodovodonoj mreži.

– Zbog prekida u vodosnabdevanju rad Opšte bolnice Leskovac biće prilagođen i sve će biti urađeno da pacijenti ne osete probleme – rečeno je Dnevniku Juga u Opštoj bolnici Leskovac.

Sterilizacija instrumenata, operacionih sala i drugih prostorija biće obaveljena tokom noći i rano ujutru. Operacije koje su ranije zakazane, a ne spadaju u kategoriji hitnih, su odložene za prvi narednih termin. Biće obavljane samo hitne intervencije, rečeno nam je leskovačkoj bolnici.

Posebna pažnja posvećena je odeljenju ginokologije i akušerstva, ali i dijalizi gde je deo pacijenata bio dan ili dva ranije, dok su nekima termini pomereni za dan ili dva kasnije. Sve je urađeno kako bi pacijenti bili zbrinuti na najbolji mogući način.

Obezbeđena je tehnička voda ua sva odeljenja, dok će ispred bolnice biti stacionirana cisterna sa vodom za piće, što je dogovoreno sa JKP Vodovod i lokalnom samoupravom.

Urgentni centar i prijemi bolesnika čije zdravstveno stanje to zahteva biće rađeni kao i redovnim radnim danima, bez obzira na probleme koji mogu nastati zbog privremenog prekida u snabdevanju vodom – rečeno je Dnevniku Juga u Opštoj bolnici Leskovac.

Check Also

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje …

Оставите одговор