hotel bell

Leskovac spremno dočekuje zimu: “AB kop“ na zalihama već ima polovinu potrebnih količina rizle i soli

Vrednost poverenog posla održavanja ulica, lokalnih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca je i ove godine 30 miliona. Vlasotinački “AB KOP“ uveden je u posao danas i biće angažovan do 15. marta naredne godine

Kako inače praktikuje poslednjih nekoliko godina, ovo građevinsko preduzeće je, da na dan kada započinje realizacija ugovora, organizovalo prikaz mehanizacije sa kojom raspolaže.

– Angažovano preduzeće imaće zadatak zimskog održavanja 25 kilometara ulica i 447 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji Leskovca. Grad je za te namene izdvojio 30 miliona dinara. Ugovor je oročen na četiti meseca, a, ukoliko bude potrebno, može biti produžen. “AB Kop“ dužan je da, za predstojeću zimsku sezonu obezbedi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1.200 tona kamenog agregata, podsetio je zamenik sekretara Skupštine, Vladimir Branković.

Preduzeće je, na sopstvenom placu, na vlasotinačkom putu, već uskladištilo gotovo celokupnu količinu rizle i polovinu neohodne soli, tako da je grad apsolutno spreman za predstojeću zimu:

– Održavanje će se odvijati po prioritetima i stepenu angažovanosti mehanizacije. Ove godine će u zimsko održavanje biti uključen jednak broj vozila, kao i prethodne, jer se to pokazalo kao dovoljno. Izvođač radova se, zbog loših ranijih iskustava, bira na jednu godinu, ali bismo mogli da razmišljamo i o dugotrajnijem ugovoru, kaže direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

Ove godine je lokalna samouprava izdvojila najviše sredstava za sanaciju putne infrastrukture, pri čemu je mnogo novca uloženo u uređenje nekategorisanih puteva. Time su stvoreni uslovi za prilaz velikom broju mesta. Između ostalih, saniran je put do Oruglice i Ravnog Dela, prema Kaluđercu i Crcavcu, od Crkovnice do Babičkog, do Gornje Lokošnice i mnogih drugih naselja.

Više snega znači više posla, a to opet znači i više para, pa su zaposleni, pomalo u šali, poželeli da se ove zime beli mnogo više nego prethodnih:

– Preduzeće je spremno za izazov koji nas očekuje, pa ćemo već za vikend, ako se prognoze pokažu tačnim, morati da posipamo ulice rizlom, ne zbog snega, već zbog klizavice, koju bi mogle da izazovu mraz i niske temperature. Ugovorom je predviđeno angažovanje jednog kamiona putarca, četiri kamiona sa posipačem i raonikom, dva buldozera, grejdera, utovarne lopate i dve univerzalne mašine, kao i vučnog voza. Raspolažemo i drugom mehanizacijom, koju smo, ukoliko je potrebno, spremni da stavimo na raspolaganje, pojasnio je šef smene, Dragan Momirović.

On je zahvalio Leskovčanima na dosadašnjem razumevanju i dodao da preduzeće mora da poštuje prioritete, koji uvek imaju najfrekventnije i najvažnije gradske saobraćajnice.

Check Also

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji …

Оставите одговор