hotel bell

Leskovac opremljen dodatnim mobilijarom- Akcenat na glavnoj ulici i centru grada

U ovoj tranši, na više lokacija biće postavljeno 15 klupa i 11 kanti za otpatke, za čiju nabavku je sredstva, u visni od 1,2 miliona, obezbedila lokalna samouprava

Klupe se postavljaju u Parku “Devet Jugovića“, naselju Solidarnost, na raskrsnici Bulevara i Niške ulice, u Centralnom gradskom parku i ispred muzeja. Najviše korpi za smeće raspoređeno je duž Bulevara:

– Trudimo se da ne zanemarimo nijedan javni prostor, ali nam je sada fokus na centru, odnosno glavnoj ulici. U protekle četiri godine, postavili smo 65 klupa, 60 kanti za smeće, 12 biciklarnika i dve table za umrlice, za šta je iz gradskog budžeta opredeljeno 4,6 miliona dinara, kaže Ivana Momić, pejzašni arhitekta u Javnom preduzeću “Urbanizam i izgradnja“.

Ona je zadužena i za izgled zelenih površina na budućem trgu:

– Do sada je uređeno 560 kvadratnih metara travnjaka uz Bulevar i na njima su zasađena 24 stabla. Kada trg bude gotov, na njemu će se zelene površine prostirati na 900 kvadratnih metara, sa 66 stabala, žardinjerama u prolazima i niskim cvetnim materijalom. Dve trećine posla smo završili, ostao nam je južni deo, koji ćemo uređivati paralelno sa ostalim radovima na trgu. Vrednost sadnog, dendrološkog i cvetnog materijala, koji će biti ugrađen u trg je 5,2 miliona dinara.


Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор