Početna / DRUŠTVO / Leskovac dobio četvrti brend

Leskovac dobio četvrti brend

 

U Regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je obavljeno uručenje zaštitnog žiga korisnicima garancije „Leskovački specijaliteti sa roštilja“.

„Već dugo govorim o trenutku do koga je ističem sa ponosom danas i došlo. Svi ste već dobro upoznati da je Leskovac nosilac tri gastronomska brenda: ajvara, sprže i ono po čemu smo najprepoznatljiviji roštilj meso. Upravo će se današnji dan, dan kada restoranima predajemo zaštitni žig  „Leskovački specijaliteti sa roštilja“ biti upisan u istoriju i zapamćen danom početka kada će naši ugostitelji moći ponosno svim svojim posetiocima ponude naš zvanični brend-Leskovački roštilj. Ovaj specijalitet poznat je širom sveta i svako je mogao da ga ima na meniju. Međutim, od danas miris pravog Leskovačkog roštilja moći će da se širi samo na ovim mestima koji ga spremaju na tradicionalan način koji se već godinama pravi na ovim prostorima. Kroz projekat vredan 170 hiljade evra uspeli smo sa Privrednom komorom u Leskovcu da dođemo do toga da putem Zaštitnog žiga  „Leskovački specijaliteti sa roštilja“ zaštitimo ime našeg svetski prepoznatog brenda-roštilj mesa.“ rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Dobitnica Zaštitnog žiga:

Leskovački roštilj moći ce da prodaju ugostitelji i hotelijeri koji još uvek nemaju žig ako prethodno ispune propisane kriterijume.

Leskovac prati trendove iz dana u dan se sve više modernizuje. Ali dobre navike ne treba menjati, jer tradicija je ono što se pamti i ostaje, a grad Leskovac bio je i ostaće grad dobrog ukusa i mirisa upravo zahvaljujući roštilju koji nas je ucrtao na svetsku turističku mapu gastronomije.

 

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Održana redovna sednica skupštine opštine Medveđa

U prostorijama Kulturnog centra, 18. marta 2018. godine, održana je 24. sednica Skupštine opštine Medveđa, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *