Početna / DRUŠTVO / Lazar Stanković i Mihajlo Savić učenici generacije u Tehničkoj školi

Lazar Stanković i Mihajlo Savić učenici generacije u Tehničkoj školi

Kraj školske godine je prilika da se sumiraju rezultati, da se osvrne na uspehe, da se nagrade najbolji.

U Tehničkoj školi je priređena svečanost povodom opraštanja od maturanata. Ove godine od njih 110 sa odličnim uspehom razred je završilo njih 23, dok su tri đaka nosioci Diplome „Vuk Karadžić“.

I ove godine izabrani su učenici generacije u četvorogodišnjim i trogodišnjim zanimanjima. Prestižnu titulu Đaka generacije ove godine poneo je Lazar Stanković, arhitektonski tehničar iz Orašja. On je pre dve godine osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz nacrtne geometrije, koje je održano u Subotici. Ovaj talentovani i svestrani maturant planira da upiše Građevinski fakultet u Nišu. Učenik generacije među đacima koji su pohađali trogodišnje smerove je Mihajlo Savić, automehaničar iz Kruševice. On planira da u Tehničkoj školi završi neki od četvorogodišnjih smerova a potom upiše višu mašinsku školu.

„Mihajlo Savić pripada poslednjoj generaciji automehaničara. Od septembra meseca biće to mehaničari motornih vozila koji će se školovati po dualnom modelu. Oni će u drugoj i trećoj godini praktičnu nastavu obavljati u jedanaest autoservisa u Vlasotincu, uz novčanu naknadu kao motivaciju za učenje kroz rad. U završnom razredu imaće obuku i polaganje za vozače B kategorije“, istakao je Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole.

Vlasotince kao tradicionalni kraj građevinara je jedino u Srbiji dobilo priliku da od naredne školske godine školuje nov obrazovni profil – operater osnovnih građevinskih radova. Ovo zanimanje objedinjuje zidara, tesara, armirača, jer su to najtraženiji poslovi u Srbiji i Evropi.

U Tehničkoj školi se nadaju realizaciji projekta vezanog za rekonstrukciju radionica i formiranje trening centra za obuku kadrova potrebnih privredi.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

POČINJE SAJAM TURIZMA- Veliki sajamski popusti za letnje aranžmane

Danas je pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ počeo 41. Sajam turizma koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *