Lazar Marinković plivač Dubočice najbolji pionir Srbije

Na državnom prvenstvu za pionire održanom u Beogradu od 08-09. jula plivači Dubočice imali su sjajan nastup, a Srbiju je zasenio Lazar Marinković.

Naime mladi pionir Dubočice u Leskovac se vratio kao državni prvak u čak četiri discipline: 100m slobodno 1:03,88, 200m slobodno 2:20,21, 400m slobodno 4:58,26 i 200m mešovito 2:40,10, a ove rezultate čini još značajnijim činjenica da su lični rekordi.

Lazar je po završetku državnog prvenstva proglašen za najboljeg pionira Srbije i time se pored Marije Pešić i Ognjena Obradovića upisao u istoriju kluba kao treći plivač koji je uspeo da osvoji ovako laskavu titulu.

Plivači Dubočice svojim kvalitetnim trkama uspeli su da se plasiraju na izvanredno 5. mesto u ekipnom plasmanu a tom rezultatu doprineli su: Vukan Milunović, Filip Nikolić, Novak Marinković, Stefan Ilić, Miloš Jakimovski i Daša Nešić.  Nastup pionira Dubočice pored sjajnog ekipnog plasma i osvojena četiri zlata broji čak 20 ostvarenih ličnih rekorda, što je jasan pokazatelj da ova mlada generacija ide stopama starijih klupskih kolega koji godinama kao deo reprezentacije Srbije dominiraju svetskom scenom.

“Ponosni smo na naše plivače i trenera Vuka Danilovića koji su svojim sjajnim radom zalaganjem i nastupom predstavili plivački klub Dubočica i grad Leskovac na najbolji mogući način – navode iz PK “Dubočica”.

Check Also

I narednih sedam dana iste cene goriva

Od danas do narednog petka, 19. jula, vozači će plaćati gorivo po istim cenama. U …