Početna / Opštine / Aleksinac / Krivične prijave zbog šteta nanetih Toplani i RFZO prilikom remonta ortopedskih pomagala
Reklama

Krivične prijave zbog šteta nanetih Toplani i RFZO prilikom remonta ortopedskih pomagala

Reklama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Aleksincu A.P. (1973) i odgovorno lice radnje za izradu i opravku ortopedskih pomagala „Ortosan“ R.Đ. (1959), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je A.P. iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice svojih ovlašćenja, po prethodnom dogovoru sa R.Đ., tokom jula 2017. godine sačinjavao dokumentaciju o fiktivnom remontu ortopedskih pomagala.

Na osnovu te dokumentacije osumnjičeni R.Đ., čija je radnja imala zaključen ugovor o snabdevanju osiguranih lica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje određenim vrstama medicinsko – tehničkih pomagala, koja se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, naplatio je neosnovano od RFZO, Filijale nišavskog okruga 87.600 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

OŠTETILI TOPLANU ZA 1,18 MILIONA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje zloupotrebivši službeni položaj oštetili javno preduzeće „Gradska toplana“ Pirot za 1.183.029 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu uhapšeni su nadzorni organ direkcije za izgradnju grada Pirota N.Z. (1957), odgovorno lice jednog pirotskog preduzeća Z.J. (1957) i bivše odgovorno lice javno komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Pirot R.N. (1956).

Osumnjičeni se terete da su po prethodnom dogovoru, prilikom nadogradnje upravne zgrade JKP „Gradska toplana“ Pirot, bez prethodnih odluka i pisanih saglasnosti i ikakvog opravdanog osnova, mimo projekta i ponude, izvršili bitne izmene planiranih i projektovanih radova.

Sumnja se da su umesto planiranih 42 prozora ugradili 33 prozora drugih dimenzija po višoj ceni od ugovorene, kao i da su umesto projektovane ugradnje keramičkih pločica po ceni od 2.100 dinara po metru kvadratnom ugradili 306 metara kvadratnih linoleuma po ceni od 3.400 dinara po metru kvadratnom.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su umesto ugovorene cene od 16.000 dinara po metru kubnom betona sa uračunatom armaturom, ugovorili novu cenu od 20.000 dinara po metru kubnom betona bez armature za izradu betonskih stubova i greda uz priznavanje dodatnih 120 dinara po kilogramu armiranog gvožđa koje je prvobitno bilo uračunato u cenu betona.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pogledaj takodje

U Srbiji preminulo još 9 osoba, potvrđeno 295 novih slučajeva

U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica infekcije Korona virusom preminulo 9 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *