Početna / GRADOVI / Leskovac / Krilni centar Ilija Cvetković, u prošloj sezoni igrač Mladosti SP, potpisao ugovor sa KK Zdravlje

Krilni centar Ilija Cvetković, u prošloj sezoni igrač Mladosti SP, potpisao ugovor sa KK Zdravlje

Krilni centar Ilija Cvetković (207 cm), dosadašnji igrač Mladosti SP iz Smederevske Palanke, pojačao je ekipu Zdravlja i biće jedan od oslonaca u novoj sezoni.

Ilija Cvetković je košarkom počeo da se bavi u Železničaru iz Čačka, u kome je igrao sve do juniorskog doba. Po završetku sezone 2006. godine napustio je Čačak i preselio se u drugi tim Partizana, odakle je u sezoni 2008/09 prešao u kraljevački Mašinac, za koji je nastupao u naredne dve sezone. U sezoni 2010/11. realizuje prvi inostrani angažman u bugarskoj ekipi Tundža Yambol. Nakon uspešne sezone u Bugarskoj, vraća se u Srbiju gde je igrao za čačanski Borac i niški Konstantin. Posle još jedne sezone u Bugarskoj igrao je za Napredak Kruševac i prethodne dve sezone u ekipi Mladost SP iz Smederevske Palanke.

Za svoju visinu od 207 centimetara vrlo je pokretljiv, poseduje odličnu kontrolu lopte i šut, pa po potrebi može da odigra i na poziciji krila.

U sezoni 2017/2018. izabran je u idealnu petorku Druge lige Srbje.

Pogledaj takodje

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *