Home / GRADOVI / Niš / KREĆE LIGA KOŠARKE U KOLICIMA – KKK „NAIS“ STIČE ISKUSTVO
hotel bell

KREĆE LIGA KOŠARKE U KOLICIMA – KKK „NAIS“ STIČE ISKUSTVO

Niški košarkaši u kolicima nemaju odmor. Posle generalne probe koju su imali tokom odlično organizovanog turnira „Trofej Nais 2019“, predstojeće subote kreću utakmice prvih kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS). Prvi turnir PLS-a se igra u Paraćinu, domaćin je KKuK „Tigar“, a protivnici KKK „Nais“ biće šampion države KKK „Singidunum“ iz Beograda i KKK „Despot“ iz Zemuna.

Kapiten Bratislav Kostić je predvodio KKK „Nais“ na turniru, smatra da je napredak od proleća vidljiv kod svakog igrača.

„Posle turnira u Nišu će nam biti lakše. Nemamo više tremu zbog domaće publike, imamo iskustvo od dve takmičarske utakmice i nemamo imperativ rezultata. Idemo u Paraćin po iskustvo. Ova sezona za to služi. Osećam da sam stabilniji i brži u novim kolicima, ali i u manipulaciji loptom i u šutu.“ – sagledava kapiten Bratislav Kostić.

Krilo Aleksandar Dinić ima proteklih nekoliko meseci najviše treninga i utakmica iza sebe (reprezentacija Srbije i KKK „Nais“). Mišljenja je da nastup u PLS predstavlja krunu i ispit dosadašnjeg rada.

„Smisao sportskog treninga je takmičenje, test da vidiš sebe gde su u odnosu naprotivnika. Igranje u PLS biće test onoga što smo radili od marta meseca. Isto tako, ovo takmičenje je smisao i kruna svih treninga i odricanja što smo imali.“ – rekao je Aleksandar Dinić.

Trener KKK „Nais“ i reprezentacije Srbije na proteklom Evropskom prvenstvu C divizije, Miljan Hadžović, smatra da su igrači KKK „Nais“ ne treba da imaju rezultatski imperativ u PLS u predstojećoj sezoni, već da kroz odigravanje utakmica stiču iskustvo.

„Počeli smo sa treninzima krajem marta. Dva naša igrača sa paraplegijom, Bratislav Kostić i Slaven Nonković (spoljna linija) su pre nepuna dva meseca dobili specijalizovana kolica. Reprezentativac Aleksandar Dinić će, zahvaljujući savezu, dobiti nova kolica po meri tek u drugom delu sezone. Dejan Šimandli i Darko Živković imaju neadekvatna kolica, nova će dobiti za nekoliko meseci. Uz sve te objektivne poteškoće, naši igrači su strahovito napredovali. Redovno treniraju, zdravi su i visoko motivisani. Od njih očekujem da budu bolji nego na turniru u Nišu, da manje greše, da „kradu“ znanje od iskusnijih igrača. Rezultat će doći vremenom“ – rekao je Miljan Hadžović.

Prvi čovek KKK „Nais“, Marko Aleksandrović, nije krio zadovoljstvo što će KKK „Nais“ krenuti sa takmičenjem u PLS. Smatra da su treneri i igrači učinili mnogo u organizacionim aktivnostima kluba, ali i podvlači orgomnu pomoć Grada Niša.

„Ne smemo da, a da ne spomenemo da imamo veliku pomoć grada Niša. Zahvaljujem se gradonačelniku Niša, g. Darku Bulatoviću, većniku za sport, Branislavu Kačaru, sekretaru Sekretarijata za omladinu i sport, Saši Šagriću i šefu Odseka za sport, Predragu Jančiću.“ – rekao je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *