петак , децембар 14 2018
Početna / KULTURA / Konstantin Kostjukov gostovao na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu

Konstantin Kostjukov gostovao na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu

Leskovac i Narodno pozorište ugostili su čuvenog baletskog umetnika Konstantina Kostjukova i prvake baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Milana Rusa, Igora Pastora, Milu Dragićević, Bojanu Žegarac i Olgu Olčan.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović na prijemu povodom koncerta Kostjukova i prvaka beogradskog baleta rekao je da lokalna samouprava doprinosi decentralizaciji kulture i zahvalio se prisutnima na tome što je njihov nastup doprineo prikazu Leskovca na kulturnoj mapi Srbije.

„Veoma sam zadovoljan, a verujem da govorim i u ime svih ljubitelja ove umetnosti, što je gospodin Kostjukov odlučio da u okviru svoje oproštajne turneje nastupi i u našem gradu“ poručio je Cvetanović.

Konstantin Kostjukov na konferenciji za medije najavio je izvođenje deonica iz predstava „Don Kihot“ , „Grk Zorba“, „Kraljica Margo“ i drugih.

Ovom prilikom Kostjukov je istakao da će njegov nastup u Leskovcu biti njegovi poslednji koraci na sceni, dok će rad u baletskoj umetnosti nastaviti iza nje.

Pogledaj takodje

Leskovačka Roštiljijada jedna od najboljih manifestacija u Srbiji

Turistička organizacija Srbije je u utorak, 11.12.2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, organizovala svečanu  dodelu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *